Κριτική για το "Kidnap/απαγωγή" με την Halle Berry

Κριτική για το "Kidnap/απαγωγή" με την Halle Berry

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Κριτική για το «KIDNAP/ΑΠΑΓΩΓΗ»
7/10

Από το δελτίο τύπου: «Μία μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της.»…Το σενάριο του Knate Lee είναι απλό. Ο ίδιος ο Lee δεν έχει δρέψει περγαμηνές με την ως τώρα δουλειά του. Υπάρχουν ανατροπές στην ιστορία, αλλά και κοινοτοπίες. Η κάμερα του σκηνοθέτη Louis Prieto δεν χάνει στιγμή την πρωταγωνίστρια. Και καλά κάνει, γιατί αυτή σέρνει όλο το κάρο…
Η 50χρονη Halle Berry βρίσκει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σινεμά μετά από το The Call του 2013 και του δίνεται απόλυτα, αναλαμβάνοντας και ρόλο συμπαραγωγού. Ούσα μάνα και η ίδια, που χρειάστηκε να παλέψει δικαστικά, για την επιμέλεια του ενός παιδιού της, υποδύεται με επιτυχία τον γονέα, που δείχνει τα δόντια του, όταν απειλείται η ασφάλεια του τέκνου του. Έχοντας ξεμπερδέψει με τους ανταγωνιστικούς συζύγους της ζωής της, η Berry επιλέγει ένα κινηματογραφικό σενάριο, στο οποίο αρκεί μια μάνα, για να προστατέψει την οικογένειά της. Ο άντρας απουσιάζει, χωρίς να είναι απαραίτητος ως σωτήρας.

Η σταρ είναι καλή ηθοποιός και αυτό φαίνεται στο πως παίζει την μάνα, που δεν εγκαταλείπει, μαχόμενη με λύσσα για την σωτηρία του γιου της. Καταφέρνει να σε κάνει να μην δώσεις μεγάλη σημασία στα κενά της υπόθεσης και σε συνεπαίρνει με το πάθος της. Λάμπει στον ρόλο ενός καθημερινού ανθρώπου και ξεχωρίζει μέσα σε ένα καστ άσημων συναδέλφων της.

Ο 10χρονος που υποδύεται τον γιο της (Sage Correa) παίζει καλά και της μοιάζει εμφανισιακά. Προσδίδει στο φιλμ η επιλογή των τριταγωνιστών Chris McGinn και Lew Temple στους ρόλους των κακών. Η μουσική του Federico Jusid (The Secretin Their Eyes) αποπροσανατολίζει, όπως έκανε και στο Al Final Del Tunel. Το χωρίς φαντασία μοντάζ ανήκει στον Avi Youabian (Zoo).

Εν κατακλείδι: Αγωνία στο κατακόρυφο, εξέλιξη προβλέψιμη.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου 2017 από την SpentzosFilm.