Μισός αιώνας από την πρεμιέρα του φιλμ Easy Rider (1969) - Born to be wild!

Μισός αιώνας από την πρεμιέρα του φιλμ Easy Rider (1969) - Born to be wild!

Τον Ιούλιο του 1969, στις 14, κυκλοφόρησε στην Αμερική, το φιλμ του Dennis Hopper, Easy Rider...

Πρωταγωνιστές οι Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Phil Spector, Antonio Mendoza κ.α....

Ο Ξένοιαστος Καβαλαρης (αγγλικά: Easy Rider) είναι Αμερικανική δραματική ταινία παραγωγής 1969 σε σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ. Πρωταγωνιστούν οι Πίτερ Φόντα, Ντένις Χόπερ, και ο Τζακ Νίκολσον.

Η ταινία κυκλοφόρησε από την Columbia Pictures, στις 14 Ιουλίου 1969, αποφέροντας συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια εσόδα παγκοσμίως, από έναν προϋπολογισμό γυρισμάτων που δεν ξεπέρασε τις 400.000 δολάρια. Οι κριτικοί έχουν εγκωμιάσει την σκηνοθεσία, συγγραφή, μουσική, τις εικόνες και την ατμόσφαιρα της ταινίας.

Το 1998 χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Γουάιτ (Πίτερ Φόντα) και ο Μπίλι (Ντένις Χόπερ), είναι δυο περιθωριακοί τύποι που αναλαμβάνουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι με τις μοτοσυκλέτες τους από το Λος Άντζελες προς το Μεξικό για να πουλήσουν μια ποσότητα κοκαίνης που την έχουν κρύψει επιμελώς μέσα στα ρεζερβουάρ καυσίμων.

Ταυτόχρονα το ταξίδι για αυτούς θα είναι και μια αναζήτηση καινούριων εμπειριών. Στην περιπλάνηση τους γνωρίζουν τον αλκοολικό δικηγόρο Τζορτζ Χάνσον (Τζακ Νίκολσον), ο οποίος τους ακολουθεί και τους βοηθά να βρουν την προσωπική τους ελευθερία.