Κριτική για το "Miss Sloane"

Κριτική για το "Miss Sloane"

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«Miss Sloane»

8/10

Μία ταινία του John Madden (Shakespeare in Love) με σενάριο-γρίφο του πρωτοεμφανιζόμενου Jonathan Perera και πρωταγωνίστρια την για μια ακόμα φορά καταπληκτική Jessica Chastain. Η ηθοποιός σηκώνει στους ώμους της όλο το φιλμ, δημιουργώντας την αδίστακτη lobbyist Elizabeth Sloane και αποσπά μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Ο σκηνοθέτης την είχε εμπιστευθεί και το 2010 στο The Debt. Στους υπόλοιπους ρόλους διακρίνεις άξιους υποστηρικτικούς ηθοποιούς (Mark Strong, Christine Baranski, John Lithgow, Sam Waterston, Dylan Baker).

Η ταινία δεν πήγε καλά εισπρακτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Θα απολαύσεις την θέασή της, αφού η Jessica Chastain είναι από τις ηθοποιούς της γενιάς της, που σε όσες ταινίες πρωταγωνιστεί, διατηρεί το ενδιαφέρον του θεατή. Από το 2010 και μετά έχει τον πρώτο ρόλο σε φιλμς, που δεν είναι απαραίτητα αριστουργήματα, αλλά τα οποία σφραγίζει με την παρουσία της. Και αυτό είναι το χάρισμα μιας καλής κινηματογραφικής ηθοποιού. Μέχρι τώρα η απόφοιτος του Julliard School έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Oscar καλύτερης γυναικείας ερμηνείας (το 2011 για β’ ρόλο στο The Help και το 2012 για α’ ρόλο στο Zero Dark Thirty). Η γκάμα της φανερώνει ότι μπορεί να υποδυθεί και την εύθραυστη, αλλά και την δυναμική γυναικεία φιγούρα. Ξεκίνησε από την τηλεόραση και την έχουν επιλέξει σε ταινίες εποχής, σε θρίλερ, αλλά και για επιστημονική φαντασία. Έχοντας μπει στην 5η δεκαετία της ζωής της, φαίνεται πως στην επόμενη 2ετία θα απασχολήσει αρκετά με τις ηρωίδες, που της έχουν ανατεθεί. Ίσως παίξει στην βιογραφία της Ingrid Bergman, τον ομώνυμο ρόλο.

Τους εσωτερικούς χώρους επιμελήθηκε ο Peter P. Nicolakakos (που έχει δουλέψει στα περίφημα Naked Lunch, M. Butterfly, Crash, eXistenZ και πιο πρόσφατα στα τηλεοπτικά The Strain και 11.22.63).

Trivia: Το πυρετώδες και σκοτεινό μουσικό περιβάλλον του φιλμ έχει στήσει ο πολύφερνος Max Richter (Taboo, The Leftovers, The Sense of an Ending, Black Mirror, Morgan)

Η ταινία κυκλοφορεί στην 1 Ιουνίου 2017 από την Spentzos.