Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού - Από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς...

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού - Από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς...

Εξαιρώντας κάποιες από τις οσκαρικές ταινίες στην αρχή της χρονιάς, καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του Μαΐου συνεχίζεται ο κατακλυσμός από αδιάφορες μέχρι κακές ταινίες, είτε ανήκουν στον χώρο του εμπορικού ή του υποτιθέμενου ποιοτικού σινεμά. Υπήρξαν βέβαια και δύο τρεις εξαιρέσεις. Μέχρι χθες η χειρότερη ταινία που είδα από τις καινούριες ήταν το "αντίδοτο στην Ευεξία", ένα ανισόρροπο παρόλο που συμπαθούσα από προηγούμενες ταινίες του τον πρωταγωνιστή (Dane DeHaan).

Χθες όμως είδα το King Arthur του Guy Ritchie. Είναι το δεύτερο blockbuster της χρονιάς μετά το Guardians και αν το καλοκαίρι συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο φαντάζομαι τι μας περιμένει. Ο σκηνοθέτης Guy Ritchie που μας είχε κάπως εντυπωσιάσει με την ταινία "Δύο καπνισμένες κάνες" και απέκτησε πολλούς οπαδούς, ξεπερνά κάθε προηγούμενο φιλμ αυτού του είδους σε χαζομάρα και ούτε καν πλησιάζει τον δικό του Sherlock Holmes, που και σε αυτό κάτι ήθελε να πει...

Μία χαώδης ταινία όπου ακόμα και αυτά τα εφέ χάνονται, χωρίς να αναφέρομαι στους ηθοποιούς και ιδιαίτερα στον Jude Law, που είναι απερίγραπτος. Φαίνεται ότι το κοινό αυτών των ταινιών μυρίζεται τις αποτυχίες και ήδη το άνοιγμα της στην Αμερική από χθες, είναι απογοητευτικό σε σχέση με το budget της ταινίας.

Γιάννης Πετρίδης