Κριτική για το «Mean Dreams/Άγρια Όνειρα»

Κριτική για το «Mean Dreams/Άγρια Όνειρα»

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«Mean Dreams/Άγρια Όνειρα»
7/10

Η νεοφερμένη στο χωριό έφηβη Casey Caraway (η Sophie Nelisse των The Book Thief και Pawn Sacrifice) γνωρίζει τον redneck συνομήλικό της Jonas Ford (Josh Wiggins). H Casey φαίνεται να ακολουθεί τις μεταθέσεις του μπάτσου πατέρα της Wayne Caraway (ο Bill Paxton στην προτελευταία του ταινία). Ο Jonas ζει με τον χειρωνάκτη πατέρα του Elbert (ο Joe Cobden του Pawn Sacrifice) και την καταθλιπτική μάνα του (Vickie Papavs). Η Casey από την άλλη πρέπει να υπομένει τον μέθυσο και βίαιο πατέρα της, που στην πορεία αποδεικνύεται και επικίνδυνος. Και στα δύο παιδιά δεν επιτρέπεται το όνειρο, είτε λόγω ταπεινής καταγωγής είτε λόγω οικογενειακού ιστορικού.

Και ενώ το δεύτερο μόλις φιλμ του άγνωστου Nathan Morlando (πρώτο το Gangster/Edwin Boyd, 2011) ξεκινά ως οικογενειακό δράμα επαρχίας, μετατρέπεται με ευστροφία σε ανθρωποκυνηγητό ανηλίκων, τύπου Stand by me (1986), βασιζόμενο στο σενάριο των επίσης πρωτάρηδων Kevin Coughlin και Ryan Grassby. Παραγωγοί είναι η Allison Black (Gangster/Edwin Boyd, 2011) και ο William Woods. Το μοντάζ φέρει την υπογραφή των έμπειρων Sandy Pereira και Ronald Sanders.

Δεν πρόκειται για κάποιο αριστούργημα, αλλά όλοι οι ηθοποιοί παίζουν από ένα επίπεδο και πάνω. Το πρωταγωνιστικό νεανικό δίδυμο έχει χημεία και συμπάσχεις στο ταξίδι απόδρασής τους. Ο Paxton προσφέρει έναν πολυσχιδή ρόλο κακού, που περισσότερα υπονοεί και λιγότερα αποκαλύπτει, οπότε παρουσιάζεται αρκετά απειλητικός. Πολύ καλός ο Colm Feore (Titus, Chicago, House of Cards) ως διεφθαρμένος αστυνομικός προϊστάμενος. Ο Joe Cobden υποδύεται με επιτυχία τον αμόρφωτο πατέρα, που νομίζει ότι ο γιος του θα ακολουθήσει την απλοϊκή ζωή του, αδυνατεί να τον προστατεύει, αλλά τον αγαπά όπως μπορεί.

Trivia: στην ταινία ακούγεται το Alternate World των Son Lux, που τα τελευταία έξι χρόνια τους ενδιαφέρει να ακούγεται η μουσική τους στο σινεμά.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 4 Μαΐου 2017 από την Odeon.