Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το φιλμ χρονικό για το φεστιβάλ του Woodstock (1970)

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το φιλμ χρονικό για το φεστιβάλ του Woodstock (1970)

Ένα ντοκιμαντέρ με το χρονικό του θρυλικού φεστιβάλ μουσικής Woodstock το 1969... Στην σκηνοθεσία ο Michael Wadleigh...

Το Woodstock είναι ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ του 1970 του φεστιβάλ Woodstock counterculture που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1969 κοντά στο Bethel της Νέας Υόρκης . 

Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Michael Wadleigh. Αποδίδονται επτά συντάκτες, συμπεριλαμβανομένων των Thelma Schoonmaker, Martin Scorsese και Wadleigh. Το Woodstock είχε μεγάλη εμπορική και κριτική επιτυχία. Έλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους . Ο Schoonmaker ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Μοντάζ Ταινιών , μια σπάνια διάκριση για ντοκιμαντέρ. Ο Dan Wallin και ο LA Johnson ήταν υποψήφιοι για το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου . Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1970, αλλά δεν συμμετείχε στον κύριο διαγωνισμό. 

Η κυκλοφορία της στους κινηματογράφους το 1970 διήρκεσε 185 λεπτά. Μια σκηνοθετική περικοπή που εκτείνεται σε 224 λεπτά κυκλοφόρησε το 1994. Και οι δύο περικοπές παίρνουν ελευθερία με το χρονοδιάγραμμα του φεστιβάλ. Ωστόσο, οι πράξεις έναρξης και λήξης είναι οι ίδιες στην ταινία όπως εμφανίστηκαν στη σκηνή. Ο Ρίτσι Χέιβενς ανοίγει το σόου και ο Τζίμι Χέντριξ το κλείνει.

Το 1996, επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική».

Μια διευρυμένη 40η Επετειακή Έκδοση του Woodstock , που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου 2009 σε μορφές Blu-ray και DVD, διαθέτει πρόσθετες παραστάσεις που δεν είχαν ξαναδεί στην ταινία και περιλαμβάνει επίσης εκτενείς εκδόσεις υπαρχουσών παραστάσεων με το Creedence Clearwater Revival και άλλους.