Κριτική για το "Logan"

Κριτική για το "Logan"

 

«Logan»

1/10

Συνήθως όταν βγαίνεις από μία ταινία που σε απογοητεύει δεν είσαι εκνευρισμένος για τις επόμενες 2-3 ώρες; Αρκετά λοιπόν με τα παιδιά δολοφόνους στο σινεμά (The girl with all the gifts) και στην τηλεόραση (The Strain). Το spin off των X-Men αποφασίζει να πατήσει πάνω στην μυθολογία των Terminator2 και Terminator Genisys, για να αφηγηθεί το μέλλον των μεταλλαγμένων εν έτει 2029. Νέος πάτερ φαμίλιας αναδεικνύεται ο ταλαιπωρημένος Wolverine, που κρύβεται πίσω από το επάγγελμα του σωφέρ πολυτελούς λιμουζίνας. Άσχημη όμως η κατάληξη στην υπόθεση για τον μαύρο οικογενειάρχη, που υποδύεται ο Eriq La Salle (ER). Σε μικρό ρόλο (Riktor) ο Jayson Genao ξεχωρίζει, όπως και στο τηλεοπτικό The Get Down. Ενδιαφέρον μουτράκι η Dafne Keen (Laura). Δίκαιη η πρόοδος του Boyd Holbrook (Narcos, Morgan). Καλός ο ρόλος του αλμπίνου Caliban, που αναλαμβάνει ο Stephen Merchant. Καρικατούρα ο κακός επιστήμονας του Richard E. Grant. Καλός ο γυναικείος ρόλος (Gabriela) της Elizabeth Rodriguez, που βγάζει συναίσθημα και για αυτό σύντομα εξοντώνεται στο πεσιμιστικό σενάριο.

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης-σεναριογράφος James Mangold (Heavy, Copland, Girl,Interrupted) και συνεργάτης του πρωταγωνιστή από την εποχή του Kate & Leopold (2001), δυστυχώς αποθεώνει την βία σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Και κυρίως την ασταμάτητη και ενοχλητική βία από παιδιά. Το θέαμα ανηλίκων να ξεκοιλιάζουν κόσμο χαρακτηρίζεται αποτρόπαιο. Για αυτό και το φιλμ είναι ακατάλληλο για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Από το Logan, που δείχνει τα παιδιά καλοβολεμένα στον ρόλο του θύτη, καλύτερο το Lion (9/10), που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αποτελεί υπενθύμιση της προστασίας, που αξίζει η παιδική αθωότητα. Ας γίνουν εισπρακτικές επιτυχίες οι ταινίες που σου θυμίζουν ότι είσαι άνθρωπος και όχι ζώο.

Προτιμότερο να θυμάσαι τον Hugh Jackman για τα θεατρικά του ταλέντα.

 

 

 

 

Το western Shane (1953) του George Stevens, με τον παραγνωρισμένο Alan Ladd (1913-1964), τον αδικοχαμένο Brandon De Wilde (1942-1972) και τον Jack Palance (1919-2006), αποτελεί την σινεφίλ αναφορά του σκοτεινού blockbuster.

 

Η ταινία κυκλοφορεί στις 2 Μαρτίου 2017 από την Odeon.