9 φιλμ με τον Christopher Plummer

10 φιλμ με τον Christopher Plummer

Ο Christopher Plummer γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1929, και έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2021.

Η καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες, κερδίζοντας την αναγνώριση για τις ερμηνείες του στον κινηματογράφο, τη σκηνή και την τηλεόραση. Έλαβε πολλαπλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Όσκαρ, δύο βραβείων Tony και δύο βραβείων Primetime Emmy, καθιστώντας τον τον μοναδικό Καναδό αποδέκτη του " Triple Crown of Acting ".

Είναι ένας από τους λίγους ερμηνευτές που έχουν λάβει το Triple Crown of Acting, και είναι ο μόνος Καναδός που κατάφερε αυτό το κατόρθωμα. Το 2011, κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου σε ηλικία 82 ετών για τους Αρχάριους (2010), έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που κέρδισε βραβείο υποκριτικής από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (μια διάκριση που κράτησε μέχρι να αντικατασταθεί από τον Άντονι Χόπκινς το 2021), και έλαβε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ σε ηλικία 88 ετών για το All the Money in the World, καθιστώντας τον το γηραιότερο άτομο που έχει προταθεί σε οποιαδήποτε κατηγορία υποκριτικής στα Βραβεία Όσκαρ.

Δεν φοίτησε ποτέ στο πανεπιστήμιο, κάτι για το οποίο μετάνιωνε σε όλη του τη ζωή. Αν και η μητέρα του και η οικογένεια του πατέρα του είχαν δεσμούς με το Πανεπιστήμιο McGill, αυτός δεν ήταν ποτέ φοιτητής McGill.

1. The Sound of Music

 

 

 

 

2. The Insider

 

 

3. The Return of the Pink Panther

 

 

4. The Man Who Would Be King

 

 

5. Murder by Decree

Video Url

 

6. Beginners

 

 

7. Somewhere in Time

 

 

8. 12 Monkeys

 

 

9. A Beautiful Mind

 

 

https://www.popup.gr/