Σινεμά στη Στέγη - The Great Eastern των Λάκη και Άρη Ιωνά (The Callas)

Σινεμά στη Στέγη - The Great Eastern των Λάκη και Άρη Ιωνά (The Callas)

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το κινηματογραφικό site Flix.gr με την πρεμιέρα του «The Great Eastern» των Λάκη και Άρη Ιωνά (The Callas) στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του «Flix it στη Στέγη», του προγράμματος μηνιαίων προβολών της Στέγης και του Flix.gr. Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ύδρα, η δεύτερη ταινία των The Callas μετά το «Lustlands» έχει ως ήρωές της ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες που συγκεντρώνονται σ’ έναν σταθμό, περιμένοντας το υπερωκεάνιο «Μεγάλος Ανατολικός» για ένα ταξίδι προς αναζήτηση μιας νέας ουτοπικής κοινωνίας που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τον έρωτα και τον πόθο.

Όμως, οι ανθρώπινες αδυναμίες, το «τραύμα» που κουβαλάμε μέσα μας, η άβυσσος του έρωτα και η δίνη του ερωτευμένου, προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και εξελίξεις στο σταθμό. Η βασική πρωταγωνίστρια, η Ειρήνη, με τη ζωντάνια της, την ομορφιά της, τη σχεδόν αφέλειά της και τη μαγική δύναμη της νιότης, ανατρέπει την προκαθορισμένη τάξη και ροή των πραγμάτων, οδηγώντας τα στα άκρα.
Κατάλληλο άνω των 18 ετών.

thegreateastern3 p

Με αφορμή την συνεργασία τους για το soundtrack της ταινίας, οι The Callas μαζί με τον Lee Ranaldo (Sonic Youth), παρουσιάζουν για πρώτη φορά, σε ένα ενιαίο πρόγραμμα με την προβολή του «The Great Eastern», το live performance που έχουν δουλέψει από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου.

Θα ακολουθήσει πάρτυ. Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, θα είναι συνχορηγός στο «Flix it στη Στέγη», ενώ θα μας συντροφεύει απολαυστικά μετά από κάθε προβολή». Βρείτε περισσότερα στη σελίδα της www.fischerbeer.gr

The Great Eastern p

Σημείωμα σκηνοθετών

«Αυτό το μεσοδιάστημα μεταξύ της καθημερινής ζωής και της ουτοπίας που συνεχώς έρχεται, που συνεχώς την αναζητάμε, αποτελεί το πεδίο δράσης της ταινίας. Εκεί όπου ο «Παλιός Κόσμος» παραμένει “Παλιός”, με τις αδυναμίες και το σκοτάδι του. Εκεί όπου ο “Νέος Κόσμος”» είναι έτοιμος να ανατείλει. Εκεί είναι που η ανθρώπινη αδυναμία εκδηλώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Εκεί είναι που ο έρωτας είναι συγχρόνως τόσο ανθρώπινος και τόσο θεϊκός.»

Λάκης και Αρης Ιωνάς (The Callas)

The Great Eastern / Σενάριο - Σκηνοθεσία: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς (The Callas) / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης / Ηχος: Νίκος Τριανταφύλλου / Πρωτότυπη Μουσική: Lee Ranaldo & The Callas / Art Supervisor: Νάντια Αργυροπούλου / Cast: Δημήτρης Πολιτάκης (Αντρέας), Ηρώ Σοφουλάκη (Ειρήνη), Κάτια Δημοπούλου (Λώρα), Βαλίσια Οντέλ (Σάρα), Ηλίας Παπαζαχαρίας (Ηλίας) / Παραγωγοί: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς / Παραγωγή: The Studio Art Projects / Σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την HAOS Film, και την Athens Filmmakers' Coop / Executive Producer: Βένια Βέργου / Με την υποστήριξη του DESTE Foundation for Contemporary Art και του Λεωνίδα Εμπειρίκου

The Great Eastern 3 p

Λίγα λόγια για το «Flix it στη Στέγη»

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται με το κινηματογραφικό site Flix.gr.
Από αυτόν τον Δεκέμβρη και κάθε μήνα μέχρι και το Μάιο του 2017, οι λάτρεις του κινηματογράφου κλείνουν ραντεβού στη Στέγη για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν το γύρο του κόσμου, προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.

Ανάμεσά τους, επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ελληνικές ταινίες που αγαπάμε σε πρώτη προβολή, αφιερώματα σε ανεξερεύνητες περιοχές του σύγχρονου κινηματογράφου, η μικρή οθόνη που προκαλεί πλέον τη μεγάλη, κλασικά αριστουργήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, δημιουργοί που δεν ξέχασε ο χρόνος, προβολές για παιδιά τις οποίες θα γεμίσουν οι μεγάλοι.

Το ραντεβού όμως θα επεκτείνεται κι εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό θα συνοδεύουν κάθε προβολή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία και έναν άλλο τρόπο να βλέπουμε σινεμά.

Διοργάνωση: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Flix.gr