60 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ 'The Great Escape' με τον Steve McQueen

58 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ 'The Great Escape' με τον Steve McQueen

Στις 4 Ιουλίου του 1963 κυκλοφόρησε το φιλμ του John Sturges "The Great Escape"...

Με τους Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald, Charles Bronson κα...

Η Μεγάλη Απόδραση είναι μια αμερικανική επική πολεμική ταινία περιπέτειας του 1963 με πρωταγωνιστές τους Steve McQueen , James Garner και Richard Attenborough και James Donald , Charles Bronson , Donald Pleasence , James Coburn , Hannes Messemer , David McCallum , Gordon Jackson, John Ley Άνγκους Λένι . Γυρίστηκε στο Panavision και τη μουσική του σύνθεση συνέθεσε ο Elmer Bernstein .

Βασισμένη στο ομώνυμο non fiction βιβλίο του Paul Brickhill του 1950 , η ταινία απεικονίζει μια βαριά μυθιστορηματική εκδοχή της μαζικής απόδρασης αιχμαλώτων πολέμου της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από το γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων αιχμαλώτων Stalag Luft III στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Έκανε πολλούς συμβιβασμούς για την εμπορική της απήχηση, όπως η απεικόνισή της σε σχέση με την αμερικανική εμπλοκή στην απόδραση.

Το The Great Escape φτιάχτηκε από την The Mirisch Company , κυκλοφόρησε από την United Artists , και σε παραγωγή και σκηνοθεσία John Sturges . Έκανε τη Βασιλική Παγκόσμια Πρεμιέρα της στην πλατεία Odeon Leicester στο West End του Λονδίνου στις 20 Ιουνίου 1963. Η Μεγάλη Απόδραση κέρδισε την αποδοχή των κριτικών και αναδείχθηκε ως μία από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς, κερδίζοντας στον McQueen το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Η ταινία είναι επίσης γνωστή για τη σκηνή καταδίωξης και άλματος με μοτοσικλέτα, η οποία θεωρείται ένα από τα καλύτερα ακροβατικά που έχουν γίνει ποτέ. 

Video Url
Video Url