Σαν σήμερα το 1986 η πρεμιέρα του "Ferris Bueller's Day Off"

Σαν σήμερα το 1986 η πρεμιέρα του "Ferris Bueller's Day Off"

Στις 11 Ιουνίου του 1986 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους της Αμερικής το φιλμ του John Hughes "Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπούλερ".. Με τουςMatthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara, Jennifer Grey κα... Στην Ελλάδα ήρθε λίγο αργότερα, στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους...

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός τεμπέλη γυμνασίου που παραλείπει το σχολείο με τον καλύτερό του φίλο και την κοπέλα του για μια μέρα στο Σικάγο και σπάει τακτικά τον τέταρτο τοίχονα εξηγήσει τις τεχνικές και τις εσωτερικές του σκέψεις.

Ο Χιουζ έγραψε το σενάριο σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1985 και ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο, με πολλά ορόσημα του Σικάγο , συμπεριλαμβανομένου του τότε Sears Tower , του Wrigley Field και του Art Institute of Chicago . Η ταινία ήταν η ερωτική επιστολή του Χιουζ στο Σικάγο: "Ήθελα πραγματικά να απαθανατίσω όσο περισσότερο από το Σικάγο μπορούσα. Όχι μόνο στην αρχιτεκτονική και το τοπίο, αλλά και στο πνεύμα." 

Κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures στις 11 Ιουνίου 1986 και έγινε η δέκατη με τις περισσότερες εισπράξεις ταινία του 1986 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εισπράξεις 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτυχε της αναγνώρισης τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό, που επαίνεσαν την ερμηνεία, το χιούμορ και τον τόνο του Μπρόντερικ.

Το 2014, επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου , και κρίθηκε «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική». Στην συνέχεια ακολούθησε μια τηλεοπτική σειρά , με πρωταγωνιστή τον Charlie Schlatter ως τον χαρακτήρα του τίτλου. Μια spin-off ταινία με τίτλο Sam & Victor's Day Off , που εστιάζει στους δύο παρκαδόρους που πήγαν τη Ferrari του πατέρα του Cameron σε μια βόλτα χαράς, βρίσκεται σε εξέλιξη για την Paramount

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url