14 ταινίες γυρισμένες στη Βενετία

14 ταινίες γυρισμένες στη Βενετία

Σύμφωνα με το μύθο, εξασφαλίζεται αιώνια αγάπη σε όποιο ζευγάρι ανταλλάξει ένα φιλί κάτω από τη γέφυρα. Σε αυτό το μύθο βασίζεται και η υπόθεση της ταινίας A Little Romance (1979) με πρωταγωνιστή τον Laurence Olivier.

8. Λίντο

9. Campo San Barnaba

Σε αυτή τη τοποθεσία βρίσκεται ο Harrison Ford στην ταινία Indiana Jones and the Last Crusade (1989) αλλά και η Katherine Hepburn ως ένας τουρίστας στην ταινία Summertime (1955).

10. Palazzo Soranzo Van Axel

Ο Heath Ledger στην ταινία Casanova περνά αρκετό χρόνο σε αυτό το μαγευτικό κτίριο του 15ου αιώνα, γνωστό κυρίως για την αυθεντική ξύλινη πόρτα του.

11. Riva Boat

Οι γόνδολες είναι σίγουρα ένα χρήσιμο μέσο μεταφοράς, αλλά για όποιον θέλει να περιηγηθεί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας με στυλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια Riva boat. Ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς για γενιές διασήμων, αυτά τα ξύλινα σκάφη αναψυχής, που χρονολογούνται από το 1842, είναι ένα σύμβολο και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές ταινίες.

12. Hotel Excelsior Venice

Η αίθουσα του ξενοδοχείου Sala degli Stucchi είναι το μέρος που δειπνούν ο Robert De Niro και η Elizabeth McGovern στην ταινία Once Upon a Time in America (1984).

13. Γέφυρα Rialto

Αυτή η μαγευτική γέφυρα που διασχίζει το Μεγάλο Κανάλι εμφανίζεται στην ταινία του Marshall Herskovitz Dangerous Beauty (1998).

14. Palazzo Contarini del Bovolo

Αυτό το κομψό αρχοντικό του 15ου αιώνα, υπάρχει στο Othello(1952) του Orson Welles.