Σαν σήμερα το 1981 κυκλοφορεί το Raiders of The Lost Ark...

Σαν σήμερα το 1981 κυκλοφορεί το Raiders of The Lost Ark...

Στις 12 Ιουνίου του 1981 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους της Αμερικής το φιλμ του Steven Spielberg "Raiders of The Lost Ark."..

Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού είναι αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 1981 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραγωγή Τζορτζ Λούκας και πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ. Αποτελεί την πρώτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Ιντιάνα Τζόουνς (Indiana Jones) και αφηγείται την προσπάθεια των Ναζί να βρουν την Κιβωτό της Διαθήκης για να κάνουν το στρατό τους πανίσχυρο και τον Ιντιάνα Τζόουνς να προσπαθεί να τους σταματήσει. Στην ταινία συμμετέχουν οι Κάρεν Άλεν, Πολ Φρίμαν, Τζον Ρις-Ντέιβις και Ντένχολμ Έλιοτ.

Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 12 Ιουνίου το 1981 και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς με τα συνολικά έσοδα να φτάνουν τα 389,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς και έλαβε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία κερδίζοντας τέσσερα σε τεχνικές κατηγορίες και ένα Ειδικό Όσκαρ για το Μοντάζ Ηχητικών Εφέ. Το 1999 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως "πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική".

Η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της ταινίας οδήγησε στη δημιουργία τεσσάρων ακόμη ταινιών: Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού (Indiana Jones and the Temple of Doom, 1984), Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία (Indiana Jones and the Last Crusade, 1989), και Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008), όλες με τη συμμετοχή των Σπίλμπεργκ, Λούκας και Φορντ. Η πέμπτη ταινία Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Καντράν του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny, 2023) θα κυκλοφορήσει το κυκλοφορήσει το 2023, και θα είναι η πρώτη ταινία χωρίς τον Σπίλμπεργκ και τον Λούκας.

Δείτε πως δημιουργήθηκε μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές στην σειρά των ταινιών του Indiana Jones...

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/