3 Ελληνικές πόλεις ανάμεσα στις 100 πιο «υγιεινές» του κόσμου

3 Ελληνικές πόλεις ανάμεσα στις 100 πιο «υγιεινές» του κόσμου

Ηράκλειο, Ρόδος και Αθήνα, με αυτή τη σειρά κατάταξης.

Η παγκόσμια κατάταξη ταξινόμησε τις πόλεις ανάλογα με τις παροχές υγιεινής ζωής που διαθέτουν, δηλαδή γυμναστήρια, σπα, κέντρα γιόγκα και πιλάτες, εστιατόρια με επιλογές για χορτοφάγους, καταστήματα με υγιεινά τρόφιμα αλλά και δημόσια πάρκα. Συνυπολογίστηκαν, ωστόσο, οι ώρες της ηλιοφάνειας καθώς και το κόστος διαμονής των επισκεπτών στις πόλεις αυτές.

Το Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται στην 38η καλύτερη θέση, και χαρακτηρίζεται ως «πόλη όπου μπορείς να φας καλά και να αυξήσεις τη βιταμίνη D, αφού έχει ! Οι κριτές μέτρησαν στο Ηράκλειο 97 «εστιατόρια φιλικά προς τους χορτοφάγους», 5 σπα αλλά μόλις ένα δημόσιο πάρκο.

Η Ρόδος κατατάσσεται στην 45η θέση και μνημονεύεται ως «γνωστή για τις ωραίες παραλίες της» και ως «τέλειος καλοκαιρινός προορισμός». Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα, στη Ρόδο υπάρχουν πάνω από 20 σπα, 56 καταστήματα υγιεινών τροφών και άφθονη ηλιοφάνεια!

Η Αθήνα βρίσκεται στην 50η θέση, χαρακτηρίζεται ως εμβληματική πόλη με ιστορία 2.500 ετών, όπου μπορεί κανείς να συνδυάσει το υγιεινό περπάτημα με την επίσκεψη στα αρχαία αξιοθέατα! Μεταξύ άλλων, οι κριτές μέτρησαν στην πρωτεύουσα 438 εστιατόρια με vegan επιλογές, 48 σπα, αλλά μόνο 3 πάρκα...

Πιο υγιεινή πόλη σε όλο τον κόσμο αναδεικνύεται το Παρίσι, με 139 δημόσια πάρκα, 894 σπα και 1.305 εστιατόρια φιλικά προς τους vegans. Τελευταία στην κατάταξη η πόλη Siem Reap, της βορειοδυτικής Καμπότζης.

Πηγή: travelsupermarket.com, onmed.gr