Έχει νόημα να γράψουμε στην νέα υπουργό πολιτισμού;

Έχει νόημα να γράψουμε στην νέα υπουργό πολιτισμού;

Έχουμε σαν παράδοση εδώ και σχεδόν 30 χρόνια να γράφουμε στους εκάστοτε υπουργούς πολιτισμού προτείνοντας συνάντηση για να τους αναπτύξουμε τις ιδέες μας σχετικά με την μουσική και πώς μπορούν να βελτιωθούν μερικά πράγματα στην χώρα μας.

Υπουργοί έχουν διατελέσει κορυφαία ονόματα της πολιτικής μας ζωής. Από τα αρκετά άτομα που έχουν διατελέσει υπουργοί, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μόνο σε έναν και να περιμένουμε μάταια κάποια συνέχεια παρά το θετικό ενδιαφέρον για όσα προτείναμε.

Δεν μπορούμε βέβαια να ισχυρισθούμε ότι είμαστε ικανοί να αλλάξουμε την κατάσταση, όμως πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, όμως μην τα γράφουμε ξανά, αν δεν είσαι 'στο κόμμα' δεν έχεις πιθανότητα.

Δεν έχω σκοπό να γράψω στην νέα υπουργό, ούτε και στους επόμενους, το πήραμε το μάθημα μας, ευχόμαστε στην νέα υπουργό, όπως και σε όλους καλή επιτυχία, αλλά νομίζουμε ότι μέχρι να ενημερωθούν οι νέοι υπουργοί, θα έχει τελειώσει η θητεία τους αφού οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν το αργότερο σε ένα χρόνο, όσο και να μην θέλει, ένας που διατελεί για πρώτη φορά υπουργός, δεν θέλει 5-6 μήνες για να ενημερωθεί;

Κώστας Ζουγρής