Συγκλονίζει το εξώφυλλο του περιοδικού TIME με τον Τραμπ και ένα προσφυγόπουλο που κλαίει

Συγκλονίζει το εξώφυλλο του περιοδικού TIME με τον Τραμπ και ένα προσφυγόπουλο που κλαίει

Ενα προσφυγόπουλο που κλαίει γοερά και ο Ντόναλντ Τραμπ πρωταγωνιστούν στο νέο συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME.

Σε ένα κόκκινο φόντο, το μικρό κορίτσι στέκεται μπροστά από τον Αμερικανό πρόεδρο που σκύβει λίγο το κεφάλι του για να το δει.

«Welcome to America» γράφει το περιοδικό με το εξώφυλλο-«ράπισμα» προς τον Τραμπ, καυτηριάζοντας την απάνθρωπη απόφασή του να διαχωρίσει τα παιδιά από τους γονείς μετανάστες που περνούσαν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ. Η απόφαση μπορεί να ανεστάλη μετά τη διεθνή κατακραυγή, ωστόσο, το εξώφυλλο αποτυπώνει μια πραγματικότητα.

208534r43055tirf

«Στα πρώτα 240 χρόνια ιστορίας των ΗΠΑ, οι πιο διακεκριμένοι ηγέτες μας, διατύπωσαν αξιόπιστα μια σειρά από υψηλές ανθρωπιστικές αξίες που συνδέουν ένα διαφορετικό έθνος ονομάζοντας τι επιδιώκουμε: Δημοκρατία, Ανθρωπισμό, Ισότητα. Τα ιδανικά του Τόμας Τζέφερσον που είναι χαραγμένα στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας έδωσαν φωνή σε Προέδρους από τον Τζορτζ Ουάσιγκτον μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μιλά έτσι», σημειώνει το κύριο άρθρο του περιοδικού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το TIME αναρωτιέται: «Τι είδους χώρα είμαστε;».

Το κοριτσάκι είναι ένα από τα παιδιά που αποτύπωσε με τον φακό του βραβευμένος φωτογράφος Τζον Μουρ.

«Πρόκειται για ένα κοριτσάκι δύο ετών από την Ονδούρα που έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας. Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να την πάρω αλλά δεν μπορούσα», δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό.

Getty Images

Πηγή: iefimerida.gr