Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα μετά από 33 αγώνες πρωταθλήματος

Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα μετά από 33 αγώνες πρωταθλήματος (75-65) και με το break επί του «αιωνίου» αντιπάλου του πήρε προβάδισμα στη μάχη του τίτλου της Α1.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν πάρα πολύ «διαβασμένη» και παρότι βρέθηκε να χάνει με -10 περίπου πέντε λεπτά πριν το πρώτο ημίχρονο, με επιμέρους σκορ 14-1 πήρε... κεφάλι και έκτοτε δε συνάντησε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα από τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα από τα χειρότερά τους ματς από την έναρξη της περιόδου, ιδιαίτερα στην επίθεση. Εάν εξαιρέσει κανείς τους Τζέιμς και Σίνγκλετον, οι υπόλοιποι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Πασκουάλ δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και απόλυτα δικαιολογημένα επήλθε η πρώτη ήττα μετά από 33 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Παπανικολάου (και στις δύο άκρες του παρκέ), όντας πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Εκπληκτικός ο Παπαπέτρου με 10π., διψήφιοι και οι Ρόμπερτς (12π.), Μάντζαρης (11π.).

Το διπλό του Ολυμπιακού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς στα τελευταία 15’ η πειραϊκή ομάδα έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη (ο δεύτερος είχε και πρόβλημα με τα φάουλ), ωστόσο, είχε άλλους πρωταγωνιστές.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ (αν και έβγαλε πάθος στην άμυνα) με 1/10 σουτ, 2 ασίστ και 3 λάθη, ενώ ο υπαρχηγός των Πειραιωτών έμεινε στους 2, «φορτωμένος» από νωρίς με 3 φάουλ.

Μετά τον αγώνα ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Σταυρόπουλος, εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτό που έγινε απόψε ήταν ντροπή. Όλοι είδατε τι συνέβη. Εμείς το φωνάζουμε καιρό, είδατε τι έγινε. Ντροπή.»

Πηγή: Ναυτεμπορική