Sold out ο Σφακιανάκης στα Τίρανα

Μετανιώνω-Νότης Σφακιανάκης

Ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίστηκε τελικά στα Τίρανα σε μία συναυλία για την οποία είχε δεχθεί σφοδρή και δικαιολογημένη κριτική από καλλιτέχνες της Αλβανίας, καθώς και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Αλβανοί πολίτες και τραγουδιστές κατηγόρησαν ανοιχτά τον τραγουδιστή για τη δημόσια στήριξή του προς τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως οι ρατσιστικές δηλώσεις περί ανωτερότητας έθνους, δεν είναι δεκτές στη χώρα. Παράλληλα, τον κατηγόρησαν για το εισιτήριο της συναυλίας το οποίο κυμαινόταν από 120 έως 200 ευρώ, λέγοντας πως "τρώει από εκεί που έφτυνε πριν".

"Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει! Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης", τόνιζε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος σε τηλεοπτική εκπομπή αλβανικού καναλιού, λίγο πριν το επίμαχο live.

Κατά τη συναυλία του στο κεντρικό συνεδριακό κέντρο των Τιράνων που ήταν τελικά sold out, ο Νότης Σφακιανάκης διέκοψε την εμφάνισή του για πέντε λεπτά για να απευθυνθεί προς το κοινό. Ο Σφακιανάκης αρνήθηκε πως έχει προσβάλλει στο παρελθόν τους Αλβανούς και δήλωσε πως πρόκειται "για ένα αρχαίο έθνος με ιστορία".

"Ποτέ δεν προσβάλλω τους Αλβανούς. Έχουν παραποιήσει τα λόγια μου. Είστε ένα αρχαίο έθνος με ιστορία", είπε χαρακτηριστικά.

Του Χρήστου Δεμέτη, πηγή:247news.gr