Σοκάρει η ομολογία του 17χρονου μακελάρη του Τέξας

Σοκάρει η ομολογία του 17χρονου μακελάρη του Τέξας

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μετά την τραγική επίθεση του 17χρονου Ελληνα μακελάρη του Τέξας, Δημήτρη Παγουρτζή, στο λύκειο της Σάντα Φε, όπου φοιτούσε, με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ατόμων, εννέα μαθητών και ενός καθηγητή.

Ο έφηβος που φέρεται να χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα περίστροφο για να σκοτώσει 10 άτομα και να τραυματίσει άλλα τόσα, άφησε να ζήσουν τα άτομα που συμπαθούσε. «Δεν σκότωσα μαθητές που συμπαθούσα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου γιατί ήθελε να πουν την ιστορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 17χρονος συνεργάστηκε με τις αρχές, ενώ δήλωσε στον ανακριτή ότι έδρασε μόνος του, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο ίδιος κρατείται χωρίς εγγύηση και κατηγορείται για μαζική ανθρωποκτονία και πιθανόν να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Μάλιστα, σε βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου, ο 17χρονος μακελάρης εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή όπου του ζητήθηκε αν θέλει να του ανατεθεί δικηγόρος για την υπεράσπισή του. Ο ίδιος απάντησε: «Ναι, κύριε». Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να προχωρήσει σε ένσταση.

Το προφίλ του δράστη

Ήταν ένας ήσυχος τεξανός έφηβος, που συμμετείχε σε επιδείξεις χορού μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας κι έπαιζε αμυντικός στην ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ του γυμνασίου του. Ήταν παθιασμένος με τα σύμβολα, με την ιαπωνική ιστορία, με την ηλεκτρονική μουσική και με τα όπλα. Τι ακριβώς εξώθησε τον 17χρονο που δύσκολα έπιανε φιλίες να διαπράξει αυτό το λουτρό αίματος;

Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που οι ερευνητές πρόκειται να θέσουν στον έφηβο, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία και κρατείται χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με εγγύηση.

Δεν είχε υπάρξει καμιά προειδοποιητική ένδειξη πως ο νεαρός επρόκειτο να διαπράξει ποτέ κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Όμως οι αναρτήσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και οι καταχωρίσεις στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν έναν νεαρό ξεμυαλισμένο με τα όπλα, αποφασισμένο να σκοτώσει-και να πεθάνει. Μια ανάρτησή του την 30ή Απριλίου στη σελίδα του στο Facebook εικονίζει ένα μαύρο μπλουζάκι και σταμπαρισμένη, με τη γραμματοσειρά σε λευκό χρώμα, τη φράση «Γεννημένος για να σκοτώνει». Ο ιστότοπος έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση.

Πηγή:Καθημερινή