Euroleague: Καλή η αρχή για Παναθηναϊκό που έκανε το 1-0 με εντυπωσιακό σκορ

Euroleague: Καλή η αρχή για Παναθηναϊκό που έκανε το 1-0 με εντυπωσιακό σκορ

Βγαλμένος από το ΝΒΑ ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» με 95-67 την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο final 4 του Βελιγραδίου.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ απέδωσε το τέλειο μπάσκετ στο πρώτο ματς των play offs της Euroleague και με τη συμπαράσταση περίπου 20.000 οπαδών της έδειξε ότι θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2012.

Ο Παναθηναϊκός, που από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις του και προηγήθηκε με 20-0 της «βασίλισσας», είχε σε μεγάλη βραδιά τον Νικ Καλάθη που με ρεκόρ καριέρας σε ασίστ (16)... τάιζε τους συμπαίκτες του και το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (19/04, 21:15).

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά... τις ορέξεις τους, όταν με πιεστική άμυνα στο μισό γήπεδο δεν επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να πετύχει ούτε ένα πόντο. Το 20-0 στο 5ο λεπτό ήταν το μήνυμα του τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια.

Παρότι οι «μερένγκες» έδειξαν διάθεση να πιέσουν μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα που έζησαν, το μόνο που κατάφεραν στην δεύτερη περίοδο ήταν να ρίξουν κάποια στιγμή τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά πολύ γρήγορα οι «πράσινοι» κατάφεραν να αντιδράσουν και ξέφυγαν με 16 (46-30) στο ημίχρονο.

Το β΄ μέρος δεν αντέχει σε κριτική, μιας και οι παίκτες του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν «κατέβασαν ταχύτητα», αλλά έστειλαν γρήγορα τη διαφορά στο +25 και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Ο Νικ Καλάθης ήταν σε ένα ακόμη ματς ο «μαέστρος» του Παναθηναϊκού, καθώς τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (11 πόντους, 16 ασίστ), ενώ κορυφαίος σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν ο Μάικ Τζέιμς με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ (άγγιξε το ρεκόρ καριέρας ο Αμερικανός με 27 πόντους).

Από την... ανύπαρκτη Ρεάλ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, διασώθηκαν οι Τόμπκινς και Ράντολφ με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ στους 10 έμεινε ο Ντόντσιτς, έχοντας «κολλημένο» επάνω του τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Πηγή: Ναυτεμπορική