Europa League: Επικές προκρίσεις για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ

Europa League: Επικές προκρίσεις για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ

Μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις όλων των εποχών στην Ιστορία της διοργάνωσης πανηγύρισε η Σάλτσμπουργκ, που βρέθηκε στους «4» του Europa League αποκλείοντας τη Λάτσιο με 4-1.

Ο πρώτος αγώνας, στην Ιταλία, είχε λήξει με 4-2 για τους «λατσιάλι», που βρέθηκαν να προηγούνται στο 55΄ με το γκολ του Ιμόμπιλε, αλλά στη συνέχεια... «εξαϋλώθηκαν». Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν στο επόμενο λεπτό και στο πεντάλεπτο (72΄-76΄) πέτυχαν άλλα τρία γκολ (!) και θα μπουν στην κλήρωση της Παρασκευής (13/4).

Το όνειρο του Αρσέν Βενγκέρ για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο με την Άρσεναλ παραμένει ζωντανό, αν και η ομάδα του ζορίστηκε για 75 λεπτά στη Μόσχα. Σε ένα ματς που θύμιζε το Ρόμα-Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ έφτασε κοντά στην ανατροπή του 1-4 στο «Εμιρέιτς» καθώς προηγήθηκε 2-0 και είχε τις ευκαιρίες για το γκολ της πρόκρισης, αλλά...

Με τον Κώστα Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, η Μαρσέιγ συνέτριψε 5-2 τη Λειψία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (είχε χάσει 0-1 και δέχθηκε πρώτη γκολ απόψε), ενώ τα τρία γκολ στα πρώτα εννέα λεπτά του αγώνα είναι τα πιο γρήγορα που έχουν σημειωθεί ποτέ στα χρονικά του Europa League.

Τέλος, η Σπόρτινγκ επικράτησε στη Λισσαβόα με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά το 2-0 των «ροχιμπλάνκος» στην ισπανική πρωτεύουσα έστειλε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ημιτελικά.

Αναλυτικά:

Μαρσέιγ - Λειψία 5-2 (6΄ αυτ. Ιλσάνκερ, 9΄ Σαρ, 38΄ Τοβέν, 60΄ Παγέ, 90΄+4 Σακάι - 2΄ Μπρουμά, 55΄ Ογκουστίν)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Άρσεναλ 2-2 (39΄ Σαλόφ, 50΄ Ναμπάπκιν - 75΄ Γουέλμπεκ, 90΄+2 Ράμσεϊ)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (28΄ Μοντέρο)

Σάλτσμπουργκ - Λάτσιο 4-1 (56΄ Νταμπούρ, 72΄ Χαϊντάρα, 74΄ Χουάνγκ, 76΄ Λάινερ - 55΄ Ιμόμπιλε)

Πηγή: Ναυτεμπορική