Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις τα ζευγάρια στα play off

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις τα ζευγάρια στα play off

Για 2η σερί σεζόν στην Euroleague, η Ζαλγκίρις Κάουνας, γίνεται ο ρυθμιστής του αντιπάλου (στα play off) και αυτή την φορά και της τελικής κατάταξης του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Πιο συγκεκριμένα οι Λιθουανοί «χαρίζουν» στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ πέρυσι με την εκτός έδρας νίκη τους επί της Μπασκόνια είχαν φέρει στο δρόμο των «πρασίνων» την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε.

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην τα κατάφεραν τότε, ωστόσο, θα έχουν ξανά κι εφέτος την ευκαιρία (μετά το «διπλό» των Λιθουανών στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού), μιας και στο δρόμο για το final 4 του Βελιγραδίου θα «συγκρουστούν» με την Ρεάλ Μαδρίτης, και πάλι έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι «μερένγκες» επικράτησαν στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της Μπάμπεργκ (106-86) κι «επέλεξαν» να συναντηθούν με τους «πράσινους» και όχι με τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα του από τους Λιθουανούς και μετά τη νίκη της Ρεάλ, τερμάτισε 3ος και με πλεονέκτημα έδρας θα συναντηθεί και πάλι με την Ζαλγκίρις, αυτή τη φορά, όμως, με γεμάτο το «οπλοστάσιο» του, καθώς από την επόμενη εβδομάδα θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛιν.

Από τα άλλα δύο ζευγάρια των πλέι οφ, ξεχωρίζει ο ελληνικός «εμφύλιος» της Μόσχας, μεταξύ της ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (1η) και της Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (8η), ενώ η κάτοχος του τροπαίου Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (2η) καλείται να περάσει το εμπόδιο της Μπασκόνια (7η) στο δρόμο προς το Βελιγράδι.

Τα play off ξεκινούς στις 17 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Μαΐου. Οι νικητές κρίνονται σε σειρές «best of five» (στις τρεις νίκες).

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1η) - Κίμκι (8η)
Φενέρμπαχτσε (2η) - Μπασκόνια (7η)
Ολυμπιακός (3ος) - Ζαλγκίρις Κάουνας (6η)
Παναθηναϊκός (4ος) - Ρεάλ Μαδρίτης (5η)

Πηγή: Ναυτεμπορική