Φινάλε «θρίλερ» και δώρο Πάσχα σε Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό

Φινάλε «θρίλερ» και δώρο Πάσχα σε Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό

Δώρο Πάσχα του «Σάρας» στον Παναθηναϊκό
Η Ζαλγκίρις νίκησε τον Ολυμπιακό στην παράταση (86-85) στο ΣΕΦ, αποτέλεσμα που δίνει στο «τριφύλλι» το πλεονέκτημα έδρας στα play off

Φινάλε «θρίλερ» στην κανονική περίοδο της Euroleague με τον Παναθηναϊκό να κατακτά στο τέλος το πλεονέκτημα έδρας στα play off μετά τη σημερινή ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 85-86 στην παράταση!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το καλύτερο δώρο στο «τριφύλλι». Η «αδιάφορη» Ζαλγκίρις, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε στο δεύτερο, αρχής γενομένης από το σερί 15-0, να καλύψει τη διαφορά και να πάρει μια μεγάλη νίκη επί ελληνικού εδάφους απέναντι στους Πειραιώτες, που είναι πολύ πιθανό να τους ξαναβρεί (με μειονέκτημα έδρας) στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του σημερινού αγώνα στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» είναι σίγουρα στην 4η θέση κι ανάλογα με το αποτέλεσμα της Ρεάλ με την Μπάμπεργκ (22:00) δεν αποκλείεται να βρεθούν ακόμη και στην 3η, εφόσον οι Μαδριλένοι ηττηθούν στην έδρα τους από τους Γερμανούς. Σε αυτή την περίπτωση το «τριφύλλι» θα παίξει με την Ζαλγκίρις Κάουνας (6η) ενώ ο Ολυμπιακός θα βρεθεί 4ος, η Ρεάλ 5η και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα play off με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα.

Νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης θα σημαίνει ότι η «Βασίλισσα» θα τερματίσει και πάλι στην 5η θέση, μόνο που τότε θα βρεί μπροστά της τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να έχει το πλεονέτκημα. Ο Ολυμπιακός, σε αυτή την περίπτωση, θα πάρει την 3η θέση και θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις στα play off της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, παρά τις σημαντικές απουσίες του (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί, Αγραβάνης, ΜακΛιν) κατάφερε να «ρίξει στα σχοινιά» τους Λιθουανούς, έφτασε ακόμη και στο +17, αλλά το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν τα παράτησε ποτέ!

Με σερί 15-0 στο τρίτο 10λεπτο έκανε το ματς ντέρμπι και θα μπορούσε να το είχε «καθαρίσει» από την κανονική του διάρκεια, ωστόσο, ο Κάιλ Γουίλτζερ με κάρφωμα το έστειλε στην παράταση (80-80).

Εκεί ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε με το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Γουίλτζερ να περάσει μπροστά με 85-84 στα 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του επιπλέον πεντάλεπτου, ωστόσο, την τελευταία λέξη στο ματς είχε ο Παουίλιους Γιανκούνας με φόλοου (86-85). Το «τρίποντο» του Σπανούλη σε «νεκρό χρόνο» δεν βρήκε στόχο κι έτσι η Ζαλγκίρις πήρε τη μεγάλη νίκη.

Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους και 6 ασίστ, αλλά και 6 λάθη, ενώ από τους νικητές ο Μπράντον Ντέιβις έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά με 18 πόντους.

Πηγή: Ναυτεμπορική