Η ΑΕΚ στο final 4 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ  στο final 4 του Basketball Champions League.

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 4 Απριλίου από το έπος του 1968 και η ΑΕΚ φρόντισε ανήμερα αυτής της ιστορικής επετείου να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στο final 4 του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα αναδείχθηκε ισόπαλη, 83-83, με την Στρασμπούρ στην Γαλλία στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης, υπερασπίστηκε το +9 που είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «4».

Η Ένωση «χτύπησε» στο αδύναμο σημείο των Γάλλων, που ήταν η άμυνά τους. Είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της, Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος με δύο μεγάλα «τρίποντα» στα τελευταία λεπτά δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν και ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την πρόκριση ενώ οι Γάλλοι πίεζαν για να καλύψουν τη διαφορά.

Στους 12 πόντους σταμάτησε ο Σάκοτα, ενώ κορυφαίος σκόρερ της Ένωσης ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 18 πόντους. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να κατακτήσει την τρίτη ευρωπαϊκή «κούπα» της ιστορίας της (2 Kύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης: 1968, 2000), εκτός απρόοπτου στο ΟΑΚΑ, καθώς εκεί αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου το φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Από την Στρασμπούρ, που δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της σε ριμπάουντ και ευστοχία από τα 6.75, ξεχώρισε ο Λαμπεϊρί με 19 πόντους.

Πηγή: Ναυτεμπορική