Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Αγούδημος, ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες εφοπλιστές ο οποίος συνδέθηκε κατά κύριο λόγο με τις εσωτερικές γραμμές στα νησιά.

Ο Γεράσιμος Αγούδημος πέθανε το Σάββατο, σε νοσοκομείο στο καντόνι Τιτσίνο της νότιας Ελβετίας όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καπετάν Μάκης όπως τον φώναζαν οι φίλοι του τα τελευταία χρόνια υπέφερε από προβλήματα υγείας.

Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας από την Κεφαλλονιά σπούδασε ναυτιλιακά σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών, ενώ παράλληλα απασχολούνταν στην εταιρεία.

Θεωρείται παραδοσιακός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης των πλοίων «GA Ferries», ξεκίνησε το 1989 στην ακτοπλοΐα με το «Νταλιάνα» και το «Μιλένα», ενώ στην συνέχεια προστέθηκε στο στόλο του η «Δήμητρα», τα ονόματα των τριών θυγατέρων του.

Το 1991 προστέθηκε στο στόλο του η επιβλητική «Ροδάνθη», προς τιμήν της συζύγου του Ροδάνθης Αγούδημου.

Το 1993 θα αποκτηθεί το «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» που θα πάρει το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων της «ΡΟ δάνθης», της «ΜΙ λένας» και της «ΝΤΑ λιάνας».

Το 1994 θα συμπληρωθεί η αρμάδα με τη δρομολόγηση του «Μαρίνα» στη γραμμή για Κάλυμνο-Κω-Ρόδο.

Λίγο μετά θα αποκτηθεί το δεύτερο «Δήμητρα», πρώην «Ionian Fantasy» του Στρίντζη σε αντικατάσταση του πρώτου «Δήμητρα».

Ο Μάκης Αγούδημος τουλάχιστον κατά τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με την ακτοπλοΐα ήταν γνωστός στον Πειραιά για το γεγονός ότι κατέβαινε και επόπτευε ο ίδιος τον απόπλου κάθε ενός από τα πλοία του, συχνά δε λύνοντας ο ίδιος τον τελευταίο κάβο.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια εκκρεμεί μεγάλος αριθμός δικαστικών υποθέσεων κυρίως απαιτήσεων εις βάρος εταιρειών συμφερόντων του.

Πηγή: Καθημερινή