Η επιστολή Βιεϊρίνια σε FIFA και UEFA

Η επιστολή Βιεϊρίνια σε FIFA και UEFA

«Κύριοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ,

Είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αρχηγός της ομάδας, και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Πριν από μερικούς μήνες, αποφάσισα να έρθω στη Μακεδονία (τη μοναδική, αυθεντική, ελληνική) για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκε σε επτά αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες και τους κέρδισα όλους… Στο ξεκίνημα είχα έναν τραυματισμό και μια επέμβαση.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας των συμπαικτών μου και του προπονητή μου, έχω κερδίσει περισσότερους πόντους από κάθε άλλη αντίπαλη ομάδα. Προσπάθησα να με βουτάω για να μην κερδίζω πέναλτι. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ!!

Προσπάθησα να μην παίξω βρώμικα εναντίον των αντιπάλων μου, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΗΣΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ Η ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ!!

Προσπάθησα να αποτρέψω την απόφαση να φύγουμε από τον αγωνιστικό χώρο πριν τελειώσει το ματς, ανεξάρτητα πόσο μεγάλο ήταν το διαιτητικό λάθος, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΤΣ.

Είμαι ο Αντρέ Βιεϊρίνια και σέβομαι το ποδόσφαιρο, εσείς σέβεστε εμένα και τους συμπαίκτες μου; Αγαπάμε το ίδιο ποδόσφαιρο; Αν ναι, σας παρακαλώ μην βλέπετε φωτογραφίες αλλά τα πραγματικά γεγονότα».