«Άπιαστος» ο Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Ισραήλ

«Άπιαστος» ο Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Ισραήλ

Με τον Μάικ Τζέιμς... οδηγό, ο Παναθηναϊκός «άλωσε» την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβί (76-75) κι έμεινε «ζωντανός» στη μάχη της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας.

Η τρίτη σερί νίκη των «πρασίνων» και δεύτερη εκτός έδρας ήρθε «δια χειρός» του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με 27 πόντους (ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κι αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 5.8΄΄ πριν το φινάλε.

Εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση ήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος αν κι έπαιζε με 4 φάουλ από την 3η περίοδο κατάφερε να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο σκοράρισμα τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή έφτασε τις 17 σε 28 αγώνες και παρά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζαλγκίρις Κάουνας παραμένει «ζωντανός» στο παιχνίδι της 4ης θέσης (μετά τα σημερινά αποτελέσματα είναι 5ος και 4η η «Βασίλισσα), άσχετα με το αν νικήσει ή, όχι η Κίμκι αύριο), που ως γνωστό δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Από πλευράς ηττημένων, που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση κορυφαίος ήταν ο Κέιν με 19 πόντους, ενώ με άλλους 14 «φόρτωσε» το καλάθι των «πρασίνων» ο Κόουλ.

Πηγή: Ναυτεμπορική