Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ κράτησε δεύτερο τον Ολυμπιακό, νίκη ανάσα για Παναθηναϊκό

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ κράτησε δεύτερο τον Ολυμπιακό, νίκη ανάσα για Παναθηναϊκό

Με τον Ντε Κολό να σημειώνει το νικητήριο καλάθι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε 81-79 και «καπάρωσε» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Οι Ρώσοι αύξησαν το ρεκόρ τους σε 21-5, ενώ η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι στο 18-8, όπως και ο Ολυμπιακός που όμως υπερτερεί απέναντί της και διατηρεί τη δεύτερη θέση.

Κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ ήταν ο αλάνθαστος Βοροντσέβιτς με 17 πόντους (1/1 δίποντα, 5/5 τρίποντα), ενώ τον ακολούθησαν οι Χίγκινς (15π.), Χάινς (15π.) και Ντε Κολό (13π., 8ασ.).

Από τη Φενέρ ξεχώρισε ο Μέλι με 18 πόντους, ενώ ο Σλούκας είχε σε 24 λεπτά συμμετοχής 6 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Με ένα καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» τη Μάλαγα στην Ανδαλουσία, πήρε τη νίκη με 90-79, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 15-11 και έφτασε στην κατάταξη τις Ζαλγκίρις Κάουνας και Χίμκι.

Για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που μετρούσε τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες, ήταν η πρώτη εκτός νίκη μετά τις 21 Δεκεμβρίου 2017, όταν είχε περάσει από το Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Μετά το προβληματικό πρώτο ημίχρονο, όταν οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω με 44-32, ο Παναθηναϊκός άλλαξε ταχύτητα στην επανάληψη και με μια επιβλητική εμφάνιση καθυπέταξε τους Ισπανούς.

Ο εκπληκτικός Ρίβερς «βομβάρδισε» το καλάθι της Μάλαγα σταματώντας στους 24 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ ο Καλάθης έφτασε κοντά στο triple double με 12 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τους Γκιστ (16π.), Σίνγκλετον (10π., 4 ασίστ), ενώ Λεκαβίτσιους υπήρξε ο «κρυφός άσος» του Πασκουάλ, καθώς τον έβαλε στην τέταρτη περίοδο και ο Λιθουανός με 10 πόντους σάλπισε την ανατροπή.

Την επόμενη εβδομάδα, που είναι «διπλή», ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (20/3) στο ΟΑΚΑ και ύστερα θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι (22/3).

Πηγή: Ναυτεμπορική