Πέρασε και από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ, νίκες & για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ

Πέρασε και από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ, νίκες & για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε ακόμη λίγο στον τίτλο του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του στη Λαμία επί της ομώνυμης ομάδας με 2-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Το μακεδονικό συγκρότημα μετρά, πλέον, 12 συνεχή θετικά αποτελέσματα στη Super League, αφού είχε χάσει για τελευταία φορά στις 5 Νοεμβρίου 2017, στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Με τους τρεις βαθμούς ο «Δικέφαλος» του Ρασβάν Λουτσέσκου έφτασε στους 52 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την ΑΕΚ που υποδέχεται αύριο την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 23΄, όταν από κόρνερ του Πέλκα η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βαρέλα κι άλλαξε πορεία, αλλά ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε μια εξαιρετική απόκρουση, για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με το παιχνίδι στο 0-0.

Στην επανάληψη όμως οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση και κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Πέλκα, στο 56ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ διπλασίασε με το τέρμα που του επέτρεψε να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν ο Ασίγκμπα δεν έδιωξε σωστά την μπάλα κι ο Μαουρίτσιο, επίσης με κεφαλιά, «έγραψε» το 0-2.

Ο Ατρόμητος παρέμεινε στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, μετά τη νίκη της στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 1-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε στους τρεις βαθμούς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με το γκολ του Χατζηισαΐα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγνοεί τη νίκη για πέντε συνεχή παιχνίδια.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, ανέπτυξαν επιθετική δραστηριότητα αλλά ο Μανιάς ήταν άστοχος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο 14ο, 15ο και 44ο λεπτό.

Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν καθόλου επιθετικά, αν εξαιρεθεί η φάση στο 4΄ όταν ο Βασιλακάκης βγήκε σε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα βγήκε νικητής.

Στην επανάληψη και στο 54ο λεπτό η κεφαλιά του Ντιγκινί έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και οι ομάδες δυσκολεύονταν να βγάλουν σωστές επιθέσεις.

Στο 72΄ ο Βασιλακάκης βγήκε ξανά απέναντι στον Αθανασιάδη από πάσα του Ουάρντα, αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 81΄ σουτ του Ντάουντα κόντραρε και πέρασε άουτ, για να σκοράρει ο Χατζηισαΐας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από κόρνερ του Γιαννούλη πρόλαβε από κοντά τους αντιπάλους του

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε νικήτρια στον... τελικό της παραμονής, καθώς επικράτησε στην έδρα της με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στη συνάντηση που άνοιξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής.

Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έφτασε τους 18 και βρίσκεται στο +2 από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που είναι πια προτελευταία στην κατάταξη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν πιο κινητικός κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, στο 16΄ με τον Στόουκς και στο 28΄ με τον Αλμπάνη, ενώ στο 19΄ το σουτ του Επστάιν για την Κέρκυρα κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, όταν στο 40΄ ο Ρόλε με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών, όμως στη συνέχεια αυτή «βρήκε» στην πλάτη του Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Φαίακες» απλοποίησαν την κατάσταστη, καθώς στο 68ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους και «κλείδωσαν» τη νίκη και τους βαθμούς.

Σκόρερ ήταν ο Επστάιν, ο οποίος «νίκησε» σε τετ α τετ τον Γιαννακόπουλο μετά από κάθετη πάσα του Ρόλε, με τους γηπεδούχους να μη δυσκολεύονται στη συνέχεια να διαχειριστούν το παιχνίδι.

Με τον Βράνιες να κάνει το παιχνίδι της ζωής του σημειώνοντας χατ-τρικ στα πρώτα 33 λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στο κατόπι του ΠΑΟΚ, οκτώ αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, μειώνοντας τη διαφορά από τη μακεδονική ομάδα στους 2 βαθμούς.

Παρά την κόπωση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, η Ένωση ξεκίνησε πολύ επιθετικά πιάνοντας «από το λαιμό» την ακριτική ομάδα, με προφανή στόχο να απλοποιήσει την κατάσταση από νωρίς.

Έτσι, ο Όγκνιεν Βράνιες άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με κεφαλιά, ενώ στο 19΄ διπλασίασε με τον ίδιο τρόπο, ύστερα από κόρνερ του Μπακασέτα. Ο Βόσνιος έφτασε στο χατ-τρικ στο 33΄ από κοντά, και πάλι από σέντρα του Μπακασέτα, είναι δε χαρακτηριστικό ότι όλα τα γκολ του στην Ελλάδα, συνολικά τέσσερα, είναι απέναντι στην ίδια ομάδα, αφού είχε σκοράρει και στον α΄ γύρο!

Στο 44΄ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με γυριστή κεφαλιά του Μπακασέτα από σέντρα του Γκάλο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει κάθε ενδιαφέρον στη συνέχεια. Στην επανάληψη ο τεχνικός της Ένωσης άλλαξε τους Σιμόες, Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα για να τους ξεκουράσει, ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μαζί με το Κύπελλο που κατάκτησε χθες στον τελικό του Ηρακλείου, απέναντι στον Ολυμπιακό. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο έκαναν το γύρο του θριάμβου στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκαν από τους φίλους της Ένωσης.

Νίκη ύστερα από περίπου ένα μήνα για τον Ολυμπιακό, που επιβλήθηκε με 1-0 του Πανιωνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδό του, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο -6 και από την ΑΕΚ στο -4.

Τελευταία φορά που είχαν πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στις 21 Ιανουαρίου, όταν είχαν επικρατήσει με 3-0 της Ξάνθης στο Φάληρο.

Το τελικό σκορ, πάντως, αδικεί τους γηπεδούχους και κολακεύει τον Πανιώνιο, που «σώθηκε» σε αρκετές περιπτώσεις χάρις στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Κότνικ.

Ο... κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τον Ολυμπιακό άνοιξε από νωρίς και συγκεκριμένα από το 6ο λεπτό, όταν ο Ταχτσίδης έβγαλε ωραία τον Ανσαριφάρντ τετ α τετ με τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων», ο Ιρανός έχασε στη μονομαχία, ενώ στη συνέχεια αστόχησε στο ριμπάουντ που είχε κερδίσει.

Στο 31΄ ο Χατζισαφί στέρησε με τάκλιν ένα σίγουρο γκολ στην πρώην ομάδα του, στην προσπάθεια του Λάμπρου, αλλά στο 48΄ το σκορ άνοιξε: ο Ταχτσίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Οφόε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το μακρινό σουτ του Σαραμαντά, αλλά ο Προτό με εντυπωσιακή απόκρουση έσωσε την ομάδα του, ενώ στο 55΄ ο Ανσαριφάρντ βγήκε ξανά απέναντι από τον Κότνικ, αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας τον νίκησε εκ νέου, όπως και στο 74΄, ενώ στο 75΄ ούτε ο Τζούρτζεβιτς μπόρεσε να σκοράρει στο δικό του τετ α- ετ με τον Κότνικ, στην 24η τελική του Ολυμπιακού και 13η στην εστία!

Η «ανομβρία» του Παναθηναϊκού εκτός έδρας σταμάτησε απόψε στο AEL FC Arena.

Αφού πέρασαν περίπου 9 μήνες από την τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (σ.σ. τον περασμένο Μάιο είχαν νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο φινάλε των play off) και 11 ματς στην τρέχουσα σεζόν, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έσπασε την κατάρα» που την κυνηγούσε στη Λάρισα με το 1-0 επί της ΑΕΛ.

Παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει σχετικά γρήγορα, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» νωρίτερα το «τρίποντο», ωστόσο, στο διάστημα που δέχτηκε την πίεση από τους γηπεδούχους στην επανάληψη δεν τους επέτρεψε να τον απειλήσουν ουσιαστικά.

Το γκολ που έκρινε το ματς, με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής, ήρθε για το «τριφύλλι» σε μια εκπληκτική επίθεση που βγήκε στο 19΄. Ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα κι ο Δώνης με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουντ, με τον Φινλανδό να πλασάρει και να γράφει το 1-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι φιλοξενούμενοι 4 λεπτά αργότερα έφτσαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή βρήκε στο σώμα στο Ζίζιτς και δεν κατέληξε στα δίχτυα, στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν κακός. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει βασανιστικά.

Η ΑΕΛ δεν έβρισκε διαδρόμους μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι ήταν ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Εως το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Ναυτεμπορική