ΑΕΚ, γλύτωσε τα χειρότερα, ισοπαλία με την Ριέκα

ΑΕΚ, γλύτωσε τα χειρότερα, ισοπαλία με την Ριέκα

Η ΑΕΚ δεν πήρε τη νίκη που ήθελε για να προκριθεί από σήμερα στους «32» του Europa League, καθώς η Ριέκα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και υποχρέωσε την Ένωση σε ισοπαλία 2-2, στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική στον 4ο όμιλο.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων με τρεις ισοπαλίες, αφού πρώτα βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όταν έμεινε πίσω με 0-2 από τα γκολ του Γκόργκον (8΄, 26΄), ενώ οι Κροάτες είχαν και δύο δοκάρια!

Η μείωση του σκορ από τον Αραούχο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 55΄ έσωσε πάντως το βαθμό για την ΑΕΚ, που παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσει στη Βιέννη από την Αούστρια, στις 7 Δεκεμβρίου, όπου θα παίξει για δύο αποτελέσματα.

Στο 8΄ ο Πάβιτσιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Ακόστι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκόργκον τη δεύτερη για το 0-1. Στο 16΄ πάλι από κόρνερ του Πάβιτσιτς η κεφαλιά του Έλεζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, οι παίκτες της έκαναν λάθη και στο 20΄ πάλι ο Γκόργκον με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε ξανά το δοκάρι.
Στο 26΄ από κεφαλιά προς τα πίσω του Βράνιες, ήταν και πάλι ο δαιμόνιος Γκόργκον που μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι και Γκαλο για το 0-2. Η παρουσία της ΑΕΚ ήταν κάκιστη σε αυτό το διάστημα, αλλά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (45+2΄) του ημιχρόνου ο Αραούχο με κοντινή προβολή μείωσε σε 1-2.

Άλλη ομάδα μπήκε όμως στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55΄ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε στη Ριέκα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε και ο Λάζαρος ισοφάρισε με κεφαλιά μετά την ασταθή απόκρουση του Πρσκάλο.

Στο 62΄ ο Φινλανδός διαιτητής ακύρωσε γκολ του Αραούχο με κεφαλιά, καθώς ο Αργεντινός άφησε καθηλωμένο στο έδαφος τον Κροάτη αμυντικό που ήταν στη φάση, ενώ στο 89΄ ο Αραούχο έχασε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα, καθώς με «τσίμπημα» της μπάλας και διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Πηγή: Ναυτεμπορική