Με διήμερη άδεια εκτός φυλακών ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί με διήμερη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εκτίει ποινή έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης ζήτησε και έλαβε άδεια για να βγει από τις φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στη φυλακή από τότε που παραδόθηκε στις Αρχές, τον Σεπτέμβρη του 2002.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημά του εξετάστηκε από αρμόδιο συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός.

Το αίτημά του φέρεται να έγινε δεκτό και, εκτός απροόπτου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βρεθεί την Πέμπτη για πρώτη φορά εκτός φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ζητήσει επανειλημμένα να λάβει ολιγοήμερες άδειες, ενώ (μαζί με τον Α. Γιωτόπουλο) είναι ο μοναδικός κρατούμενος που ενώ έχει συμπληρώσει τα χρόνια που απαιτούνται από το Νόμο γα τη χορήγηση άδειας, δεν του είχε επιτραπεί ποτέ.

Μητσοτάκης: Αδιανόητο

Στην είδηση της προσωρινής εξόδου του Δ. Κουφοντίνα από τη φυλακή αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αδιανόητη» την άδεια στον Κουφοντίνα, συμπληρώνοντας «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Την έντονη δυσφορία της για την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα εξέφρασε, με συνεχείς αναρτήσεις της στο twitter, κι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή; Η εφημερίδα των συντακτών