Euroleague: Απόλυτος Ολυμπιακός με 4/4

Euroleague: Απόλυτος Ολυμπιακός με 4/4

Η Χίμκι ήρθε στην Ελλάδα αήττητη στους τρεις αγώνες της στη φετινή Ευρωλίγκα, έφυγε όμως με κατεβασμένο κεφάλι από το ΣΕΦ, καθώς ο Ολυμπιακός την υποχρέωσε σε βαριά ήττα με 75-92.

Με καλή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν «δεμένο» τον Σβεντ και πήραν μια εύκολη, τελικώς, νίκη, την τέταρτη σε τέσσερις συναντήσεις.

Ουσιαστικά ο ελλιπής Ολυμπιακός (απόντες Σπανούλης, Τιλί) έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, στέλνοντας μάλιστα τη διαφορά ακόμη και στο +21 (74-53 στο 30΄).

Το πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν να χτυπήσει τη Χίμκι κοντά στο καλάθι, επιλέγοντας γι΄ αυτό ένα πολύ ψηλό αρχικό σχήμα με τον Παπανικολάου στη θέση «2», τον Παπαπέτρου στο «3» και τον Μιλουτίνοφ να δρα με συνέπεια από το low post.

Μπορεί το αρχικό 10-2 στο 5΄ να έγινε 13-13 με τρίποντα του Σβεντ, αλλά στη συνέχεια ο Παπαπέτρου έτρεξε και τελείωσε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο (20-13), για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 22-20, καθώς η άμυνα έδινε δικαιώματα.

Με τη «δεύτερη» ομάδα τους στο παρκέ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 45-34 στο 18΄, καθώς ο Στρέλνιεκς έβαλε τα σουτ και βοήθησε στη δημιουργία.

Με έξι σερί πόντους του Μιλουτίνοφ έγινε το 57-47 και με πολύ τρέξιμο στο transition η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (65-47) στο 27΄, με τον Σέρβο σέντερ να μετρά 16 πόντους με 8/8 δίποντα!

Το... νερό είχε μπει πια στο αυλάκι, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν ρυθμό και σκορ, με τον Στρέλνιεκς να «γράφει» στο 36΄ το 83-62 και, ουσιαστικά, να βάζει τον επίλογο.

Πηγή: Ναυτεμπορική