Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό ύστερες από τέσσερις «στείρες» αγωνιστικές, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν του Πανιωνίου 4-3 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καθόλου καλά για τους «ερυθρόλευκους», πάντως, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό το ανεπίτρεπτο λάθος του Φιγκέιρας, που αντί να γυρίσει στον Προτό έδωσε στον Σπιριντόνοβιτς, έφερε το 1-0 για τους «κυανέρυθρους».

Αντίθετα με άλλους αγώνες, πάντως, οι παίκτες του Λεμονή όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, με τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Αποτέλεσμα; Το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τους φιλοξενούμενους μπροστά με 3-1.

Στο 19΄ το φάουλ του Φορτούνη και η κεφαλιά του Σισέ έφερε την ισοφάριση. Στο 20΄ η κεφαλιά του Πάρντο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά στο 37΄ και στο 45΄ δύο γκολ του Ανσαριφάρντ έγραψαν το 1-3, ενώ ενδιάμεσα ο Πάρντο είχε χάσει δύο κλασσικές ευκαιρίες, στο 39΄ και στο 43΄.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και ο Πανιώνιος απείλησε με τον Λάμπρου στο 61΄ και τον Σπιριντόνοβιτς στο 74΄, αλλά ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, το παιχνίδι έγινε... ροντέο.

Στο 82΄ ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ ήταν εύστοχος για το 2-3 και στο 84΄ ο Ντουρμισάι ισοφάρισε. Στο 87΄ ο Ευαγγέλου έδωσε νέο πέναλτι, στο μαρκάρισμα του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, ο ίδιος το αυτή τη φορά, με το διεθνή μέσο να το εκτελεί εύστοχα για το τελικό 3-4.

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι και ανέβηκε, προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, ύστερα από 7 αγωνιστικές, αλλά οι Αρκάδες φωνάζουν για τη διαιτησία του Στυλιαρά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, έχασαν ευκαιρίες και στο 28΄ άνοιξαν το σκορ με έναν κεραυνό του Μάντσον έξω από την περιοχή. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Καλτσά στο 38΄.

Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Στυλιάρα, που τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή για φάουλ που έκανε άλλος παίκτης (ο Γιαννούλης), ενώ και η χρήση της κάρτας ήταν αυστηρή.
Στο 62΄ μάλιστα ο διαιτητής από την Αιτωλοακαρνανία έκανε νέο μεγάλο λάθος, πάλι με «θύμα» παίκτη του Αστέρα. Η (δεύτερη) κίτρινη κάρτα στον Ιγκέσιας δεν υπάρχει πουθενά στους κανονισμούς και δικαίως διαμαρτυρήθηκε ο αρχηγός του Αστέρα.

Ουσιαστικά το ματς είχε τελειώσει, καθώς με 9 παίκτες δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι, παρά μόνο το τελικό υπέρ του Ατρόμητου σκορ.

Ούτε αυτό όμως άλλαξε, καθώς οι παίκτες του Κάναντι σημάδεψαν τα δοκάρια στο 63΄ με τον Ουάρντα και δις (75΄, 80΄) με τον Ντιγκινί.

Ο σκόρερ του αγώνα ήταν ταυτόχρονα και μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης, που αποχώρησε τραυματίας στο 54΄ και υπάρχει φόβος για ρήξη χιαστού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνήλθε γρήγορα από την «ψυχρολουσία» του 0-1 στο 7ο λεπτό και νίκησε τον Πλατανιά με 3-1 στους «Ζωσιμάδες», στην εναρκτήρια συνάντηση της 7ης αγωνιστικής.

Για την ομάδα της Ηπείρου ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά δεύτερη, μετά το τρίποντο στην Τρίπολη στην πρεμιέρα της τρέχουσας Super League.

Το σύνολο του Γιώργου Παράσχου, πάντως, αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με το μακρινό σουτ του Γκρζέλτσακ στο 7ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ευτύχησαν να ανταποδώσουν άμεσα, επιστρέφοντας στο παιχνίδι νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 12΄ ο Κόντε ισοφάρισε από πλάγια θέση, ενώ στο 36ο λεπτό ο «Άγιαξ της Ηπείρου» γύρισε εντελώς τη συνάντηση φτάνοντας στο 2-1, με κεφαλιά του Τζημόπουλου από κόρνερ του Ναδάλες.

Τρία λεπτά αργότερα, από βαθιά μπαλιά του Ναδάλες και πάλι, ο Χαλκιαδάκης έκανε κοντρόλ και σουτ εν κινήσει για το 3-1, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ μιας και οι Χανιώτες παρέδωσαν ύστερα τα όπλα.

Μάλιστα, η ομάδα της Κρήτης τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή, με απευθείας κόκκινη, του Ντικαμονά στο 86΄ (χτύπημα εκτός φάσης), κι ενώ δευτερόλεπτα πριν ο ίδιος είχε τιμωρηθεί με κίτρινη για σπρώξιμο σε αντίπαλο!

Πηγή: Ναυτεμπορική