Κινδυνεύει η Αργεντινή να μείνει εκτός παγκοσμίου κυπέλλου

Κινδυνεύει η Αργεντινή να μείνει εκτός παγκοσμίου κυπέλλου

Σοβαρότατο κίνδυνο να μείνει εκτός τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018 αντιμετωπίζει η Αργεντινή, μετά το 0-0 με το Περού στο «Μπομπονέρα».

Η «λευκή ισοπαλία» που παραχώρησε, η δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου και φιναλίστ στο τελευταίο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απέναντι στο Περού έμπλεξε ακόμη περισσότερα τα πράγματα, καθώς έφτασε στους 25 βαθμούς, όντας 6η στον όμιλο 10 χωρών της Νότιας Αμερικής, με μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η πέμπτη θέση, που σήμερα βρίσκεται το Περού, οδηγεί σε ένα διηπειρωτικό αγώνα play-of, έναντι των πρωταθλητών της Ωκεανίας, της Νέας Ζηλανδίας.

Την τελευταία αγωνιστική η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό στο υψόμετρο του Κίτο (10/10), ενώ το Περού, που ελπίζει να φτάσει στα τελικά για πρώτη φορά σε 36 χρόνια, φιλοξενεί την Κολομβία στη Λίμα.

Στο ματς που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μπουένος Αϊρες, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, είχε ευκαιρίες να φτάσει στην επιτυχία, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει κι έτσι θα περιμένει το φινάλε των προκριματικών για να μάθει εάν θα πάει στη Ρωσία.

Δύο γκολ στα τρία τελευταία λεπτά επέτρεψαν στην Παραγουάη να νικήσει με 2-1 μέσα στην Κολομβία, έχοντας μάλιστα σκόρερ (89') και τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Οσκαρ Καρντόζο. Οι δύο ομάδες εξακολουθούν «ζωντανές» για την πρόκριση, πριν από την τελευταία αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας.

Το ...μισό εισιτήριο πρόκρισης έδωσε ο Αλέξις Σάντσες στην Χιλή, σημειώνοντας στο τέλος (85΄) το γκολ της νίκης (2-1) επί του Ισημερινού, στέλνοντας την ομάδα του Πίτσι στην 3η θέση του ταμπλό.

Η Ουρουγουάη απέτυχε να φύγει νικήτρια από την Βενεζουέλα (0-0) , αλλά βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχοντας μπροστά της μόνη την Βραζιλία. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ουρουγουάη αποφεύγει το διηπειρωτικό αγώνα play-off, έχοντας φτάσει σε τρεις τελικές φάσεις σε αυτό το διάστημα (από το 2002) και χάνοντας μονάχα το ραντεβού στη Γερμανία το 2006.

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και η εκτός έδρας συνάντηση της Βραζιλίας με την Βολιβία. Η οικοδέσποινα είχε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Κάρλος Λάμπε, που σταμάτησε κάθε προσπάθεια και ευκαιρία των πέντε φορές πρωταθλητών κόσμου. Η Βραζιλία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Τα αποτελέσματα της 17ης (προτελευταίας) αγωνιστικής:
Βολιβία-Βραζιλία 0-0
Βενεζουέλα-Ουρουγουάη 0-0
Χιλή-Ισημερινός 2-1 (22΄Βάργκας, 85΄Σάντσες-84΄Ιμπάρα)
Κολομβία-Παραγουάη 1-2 (79΄Φαλκάο-89΄Καρντόζο, 90+2 Σανάμπρια)
Αργεντινή-Περού 0-0

Η επόμενη-τελευταία-αγωνιστική
Βραζιλία-Χιλή
Ισημερινός-Αργεντινή
Παραγουάη-Βενεζουέλα
Περού-Κολομβία
Ουρουγουάη-Βολοβία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Βραζιλία 37
Ουρουγουάη 28
Χιλή 26
Κολομβία 26
Περού 25
Αργεντινή 25
Παραγουάη 24
Ισημερινός 20
Βολιβία 14
Βενεζουέλα 9