Σκύλος που χάθηκε το 2016 στη Φλόριντα εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη

Σκύλος που χάθηκε το 2016 στη Φλόριντα εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη

Περίπου 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι των ιδιοκτητών του εντοπίστηκε προ ολίγων ημερών ένας σκύλος, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί πριν από 19 μήνες.

Σύμφωνα με το Associated Press, τον Φεβρουάριο του 2016 ο σκύλος, διασταύρωση Γερμανικού Ποιμενικού με Τζακ Ράσελ Τεριέ, βρήκε ένα άνοιγμα στον φράχτη της αυλής των ιδιοκτητών του, ξεκινώντας την περιπλάνησή του -άγνωστο πώς ακριβώς- από το Ουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα μέχρι το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Αν και οι ιδιοκτήτες του κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του εκτυπώνοντας εκατοντάδες φυλλάδια με τη φωτογραφία του και ψάχνοντάς τον για αρκετούς μήνες, οι έρευνες για τα ίχνη του σκύλου -που ακούει στο όνομα Ρίλεϊ- απέβησαν άκαρπες.

Μάλιστα, η οικογένεια του σκύλου έχασε κάθε ελπίδα να βρει το κατοικίδιό της, όταν κάμερα ασφαλείας σε βενζινάδικο κατέγραψε έναν άνδρα να βάζει τον Ρίλεϊ σε αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να διακρίνονται οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Μετά από μία περιπέτεια αρκετών μηνών, ο σκύλος βρέθηκε τελικά την περασμένη Τρίτη στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Τον σκύλο εντόπισε μία γυναίκα, η οποία αποφάσισε να τον μεταφέρει σε τοπικό κέντρο προστασίας ζώων.

Χάρη στο μικροτσίπ που έφερε ο σκύλος, σύντομα εντοπίστηκαν και οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι, αλλά και ανυπόμονοι να υποδεχθούν στο σπίτι τους το κατοικίδιό τους.

Πλέον, αναζητείται κάποιος εθελοντής, ο οποίος θα αναλάβει να μεταφέρει τον σκύλο από τη Νέα Υόρκη πίσω στη Φλόριντα.

Πηγή: naftemporiki.gr