Μέχρι το Καβούρι έφτασε η πετρελαιοκηλίδα

Μέχρι το Καβούρι έφτασε η πετρελαιοκηλίδα

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να συνεχίζεται η οικολογική καταστροφή που ξεκίνησε από την Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, καθώς σύμφωνα με την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει φτάσει πλέον μέχρι το Καβούρι.

Η ενημέρωση αυτή έγινε στον ίδιο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στην οποία αναφέρεται ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει μέχρι το Καβούρι.

"Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος επικοινώνησε σήμερα με το Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και ζήτησε εκ μέρους του Δ.Σ. και των Ναυτικών Ομίλων Μελών της περιοχής του Σαρωνικού να ενημερωθεί επισήμως για το μέγεθος της ρύπανσης των υδάτων, γεγονός που επηρεάζει δραματικά την ιστιοπλοϊκή ζωή και δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία αποτελεί την καρδιά της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας. Η Αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου τον ενημέρωσε ότι εστίες πετρελαιοκηλίδας έχουν φτάσει μέχρι το Καβούρι, ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι η εξέλιξη και τι χρόνος θα απαιτηθεί για την απορρύπανση και ότι τουλάχιστον για το επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει να ματαιωθεί οποιαδήποτε ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στην περιοχή.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αναστέλλει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στη συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνονται στο επίσημο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μέχρι 2 Οκτωβρίου, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Η ΕΙΟ καλεί τους Ομίλους, μέλη, ιστιοπλόους , προπονητές και όλους τους φίλους του αθλήματός μας που εκ της φύσεώς του βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος ,να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συλλογή και την απομάκρυνση των ρύπων".

Πηγή: CNN.gr.