Αλ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ: «Από το κόμμα της αλλαγής περάσαμε στην αλλαγή του κόμματος»

Αλ. Τσίπρας: Έρχεται επενδυτικό τσουνάμι

«Από το κόμμα της αλλαγής περάσαμε στην αλλαγή του κόμματος», επεσήμανε αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως στη Χαριλάου Τρικούπη «υπήρξαν φαινόμενα αποκέντρωσης της διαφθοράς, εκφυλισμού ιδεών και ανθρώπων, κυνισμού και καταδολίευσης των λαϊκών διαθέσεων», φαινόμενα που, όπως είπε, στην εποχή μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου προσέλαβαν καθολικό χαρακτήρα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Documento, με τίτλο «ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;», ο κ. Τσίπρας περιέγραψε πώς «το ΠΑΣΟΚ της νίκης και της αλλαγής» κατέληξε «σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς», όπως είπε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», ενώ τόνισε πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ανίκανο να αντισταθεί στην ορμή του νεοφιλελεύθερου ρεύματος», κατηγορώντας το πως «εξελίχθηκε σε αντιπολίτευση μέχρι μηδενισμού του λεγόμενου παλιού ΠΑΣΟΚ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα - συνέχεια του ΠΑΣΟΚ», για να σημειώσει ότι «οι διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «αν καθαρίσει κανείς όλη αυτή την καμπάνια από τη γνωστή λάσπη περί λαϊκισμού, δημαγωγίας, ψέματος, που δήθεν αποτελούν κοινό τόπο μεταξύ του "παλιού" ΠΑΣΟΚ και της νέας Αριστεράς, θα καταλάβει ότι πίσω της κρύβεται ο ίδιος μεγάλος φόβος. Ο φόβος του κατεστημένου, των επικυρίαρχων, της διαπλοκής και της επιτροπείας: ο φόβος μην τυχόν και επανέλθουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα των λαϊκών αγώνων τα μεγάλα και διαρκή αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας εκείνης που θα επιτρέπει στον λαό πραγματικά να ασκεί εξουσία».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, φωτ. Γιάννης Λιάκος