Ιταλία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά από τον φονικό σεισμό στο νησί Ίσκια

Ιταλία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά από τον φονικό σεισμό στο νησί Ίσκια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 20:57 (τοπική ώρα 21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, στην Ιταλία.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Δέκα άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, αγνοούνται σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 25.

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια.

Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί Ίσκια
Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος. Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του μικρού Πασκουάλε, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών. Τα δυο αγοράκια είναι ζωντανά και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινωνούν με τους διασώστες τηλεφωνικώς καθώς έχουν βρει καταφύγιο κάτω απο ένα κρεβάτι.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ