Eurobasket: Νέοι από... χρυσάφι

Eurobasket: Νέοι από... χρυσάφι

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη φορά στην Ιστορία της αναδείχθηκε η εθνική ομάδα Νέων στο Eurobasket της Κρήτης.

Μετά το 2002 και 2009 η ελληνική ομάδα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 65-56 του Ισραήλ και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο πέρα για πέρα δίκαια μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε (κυρίως) με Λιθουανία και Ισπανία σε νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Το Ισραήλ έκανε σπουδαία πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά η εθνική ομάδα ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο το τρόπαιο και δικαιολογημένα το κατάκτησε στην 5η της παρουσία σε τελικό.

Η «γαλανόλευκη» έκανε κακό ξεκίνημα (βρέθηκε να χάνει 9-16 στην πρώτη περίοδο, ωστόσο, από κει και πέρα έβγαλε στο παρκέ τα στοιχεία εκείνα που έδειξε στα προηγούμενα ματς και την έφεραν έως τον τελικό. Το σκηνικό άλλαξε γρήγορα, η Ελλάδα μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (26-23) κι από κει και πέρα δεν... κοίταξε πίσω.

Προηγήθηκε με 48-41 στην τρίτη περίοδο και παρά την προσπάθεια που έκαναν οι αντίπαλοι για να φέρουν τα πάνω κάτω, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στη μεγάλη νίκη και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Σε ένα ακόμη ματς η άμυνα ήταν το «κλειδί» για να φτάσει η εθνική στο στόχο της. Ο Κόνιαρης ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, καθώς αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, βρήκε στη συνέχεια ρυθμό και τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Τρομερή ενέργεια πρόσφερε και ο Λούντζης με 12 πόντους, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ως σταθερή… αξία έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Πηγή: Ναυτεμπορική