Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους στον τελικό

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους στον τελικό

Το 12ο ευρωπαϊκό τρόπαιο θα διεκδικήσει στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Γιουβέντους.

Το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Champions Leaguie είναι γνωστό από το βράδυ της Τετάρτης. Παρά την ήττα της με 1-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν» από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ πήρε το «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της 3ης Ιουνίου, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη «Γηραιά Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα συγκρουστούν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, μετά την σεζόν 1997-98 και την αναμέτρησή τους στην «Amsterdam Arena».

Εκεί, όπου οι «μερένγκες» με το γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 66΄ είχαν επικρατήσει με 1-0 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου για 7η φορά στην Ιστορία τους. Τώρα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο θα επιδιώξει να κάνει το back to back και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το 12ο Κύπελλο.

Για την «Γιούβε» θα είναι ο δεύτερος τελικός μέσα σε 2 χρόνια. Μετά το 1-3 από την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο το 2015, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα προσπαθήσει να ανέβει ξανά στο θρόνο για πρώτη φορά μετά το 1997 και τρίτη στην Ιστορία της.

Στο σημερινό ντέρμπι της Μαδρίτης η Ατλέτικο έπαιζε με την «πλάτη στον τοίχο» μετά το εις βάρος της 0-3 στο «Μπερναμπέου». Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως, βρήκε το κουράγιο να προηγηθεί με 2-0 στα πρώτα 16 λεπτά με τους Νίγκεθ και Γκριεζμάν (πέναλτι), αλλά στο 44΄ μετά τη μαγική ενέργεια του Μπενζεμά, ο Ίσκο μείωσε σε 1-2 και όλα είχαν τελειώσει.

Πηγή: Ναυτεμπορική