Νίκη του Ολυμπιακού, αλλά στον τελικό η ΑΕΚ

Σοκ στο ΟΑΚΑ με νίκη ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού

Θρίλερ τα τελευταία λεπτά με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στο 82' και να έχει δοκάρι στο 90', στο 95' κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ που είχε κάνει ήδη τις 3 αλλαγές.

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της θα έχει η ΑΕΚ, η οποία παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-1) έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (6 Μαΐου).

Ο δεύτερος ημιτελικός των δύο ομάδων εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίλερ, καθώς για 82 λεπτά η Ένωση έδειχνε ότι θα έφτανε σε άνετη πρόκριση μετά και τη νίκη της στο Καραϊσκάκη με 2-1. Το γκολ του Ρομαό, όμως, μετά το λάθος του Μάνταλου στη μεσαία γραμμή, έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς.

Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα για το γκολ που θα τους έστελνε στον τελικό, αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 90΄ η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη. Στην αντεπίθεση ο Αλμέιδα έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» την πρόκριση, που τελικά ήρθε για το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ.

Εστω κι αν στις καθυστερήσεις ο αποβλήθηκε ο Ανέστης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ κάθισε ο Αλμέιδα. Η ΑΕΚ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της 6ης Μαΐου, που θα γίνει γνωστός αύριο το βράδυ μετά το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο είχε πάρα πολλή ένταση και πάθος, δυνατές μονομαχίες, αλλά ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απέναντι στην ΑΕΚ που παρατάχθηκε με στόχο να μη δεχτεί γκολ και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν κυρίως με τον Φορτούνη να βρουν τον Ανσαριφάρντ, που ήταν μόνος του ανάμεσα σε Βράνιες και Τσιγκρίνσκι με αποτέλεσμα ο Ιρανός να μην φανεί καθόλου.

Οι φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο προήλθαν από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, Φορτούνη, Μάριν και Καμπιάσο.

Τρία σουτ έκαναν οι προαναφερθέντες από καλές θέσεις, αυτό του Γερμανού πέρασε άουτ και στ΄ άλλα δύο ο Ανέστης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Σε 45λεπτά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε μόνο μία καλή στιγμή με τον Χριστοδουλόπουλο στο 28΄, το σουτ του οποίου έδιωξε πολύ δύσκολα ο Καπίνο.

Ενα ακόμη σουτ του Γκάλο έξω από την περιοχή πήγε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά τελικά η πειραϊκή ομάδα δεν το πλήρωσε.

Το πρώτο μέρος «σημαδεύτηκε» από τα διαιτητικά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Πρώτο και ίσως πιο... κραυγαλέο ήταν η μη αποβολή του Βράνιες στο 22΄. Ο Βόσνιος πάτησε τον πεσμένο στο έδαφος, Μάριν, ενώ η μπάλα είχε απομακρυνθεί με τον Σιδηρόπουλο και το βοηθό να μην βλέπουν την παράβαση και να τιμωρείται ο παίκτης με κίτρινη κάρτα.

Ακολούθησαν δύο φάσεις που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Αραούχο και σε πέσιμο του Πατίτο από κράτημα του Ντα Κόστα.

Στην δεύτερη περίπτωση οι γηπεδούχοι μάλλον είχαν δίκιο, καθώς από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται ότι ο Ντα Κόστα όντως εμποδίζει αντικανονικά τον Αργεντινό.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να πιέζει, αλλά να είναι ακίνδυνος επιθετικά. Η ΑΕΚ έδειχνε να κρατάει σχετικά εύκολα τους «ερυθρόλευκους» μακριά από την περιοχή του Ανέστη και θα έφτανε σε μία σχετικά άνετη πρόκριση.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στο 82΄, όταν από την εξαιρετική πάσα του Καρντόσο στον Ρομαό, ο Τονγκολέζος μέσος πλάσαρε υποδειγματικά τον Ανέστη κι έβαλε μπροστά στον Ολυμπιακό (1-0). Πίεσαν οι παίκτες του Λεμονή για το γκολ της πρόκρισης στα λεπτά που απέμειναν, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πανηγύρισε, παρά το δοκάρι του Καρντόσο στο 90΄ και την αποβολή του Ανέεστη στις καθυστερήσεις...

Πηγή: Ναυτεμπορική