Euroleague: 1-1 με Εφές ο Ολυμπιακός, έχασε στο 2ο παιχνίδι

Euroleague:  Τρίτος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Εφές

Η Αναντολού Εφές νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 73-71 στο δεύτερο αγώνα της σειράς των πλέι οφ και πήρε εκείνη το πλεονέκτημα έδρας, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι επόμενοι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να νικήσουν τουλάχιστον στον ένα για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης και να ξαναπαίξουν στον Πειραιά αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι, ενώ με δύο νίκες προκρίνονται στο φάιναλ 4.

Ο δεύτερος προημιτελικός ήταν διαφορετικός από την άνετη επικράτηση των Πειραιωτών στον πρώτο αγώνα, καθώς η Εφές εγκλώβισε τους γηπεδούχους. Σπανούλης και Πρίντεζης δεν είχαν βοήθεια στο σκοράρισμα, σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα που ο Ολυμπιακός είχε 10 σκόρερ κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Μια ευκαιρία, όχι όμως και ο πόλεμος καθώς η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει την κλάση, την εμπειρία και την ποιότητα να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα κάθε αντίπαλο, ούσα μαθημένη στα δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός είχε 9/18 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεκινά με 5 στα 6, αλλά στο δεύτερο το ποσοστό έπεσε πολύ (2/12) κι έτσι οι λύσεις περιορίστηκαν. Ακόμη κι έτσι πάντως είχε την τύχη στα χέρια του, αλλά το τελευταίο σουτ του αγώνα, που έγινε από τον Γκριν και ήταν για τρεις πόντους αστόχησε δεν βρήκε στόχο και η νίκη χάθηκε.

Η Εφές με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και καλά ποσοστά προηγήθηκε 23-22 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο οίστρος των Σπανούλη και Πρίντεζη στη συνέχεια έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο ημίχρονο (44-37). Μια διαφορά που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατόρθωσαν να την αυξήσουν ούτε να τη διατηρήσουν, καθώς στο 30΄ το σκορ ήταν 54-51.

ΟΙ Τούρκοι έπαιζαν πια το τελευταίο χαρτί τους, ήταν φανερό, και το έπαιξαν πολύ καλά ως το τέλος. Ο πρωταθλητής Ελλάδας εξακολουθούσε να τα περιμένει όλα από τον αρχηγό και τον... υπαρχηγό του, την ώρα που ο Χάνεϊκατ είχε βρει ρυθμό κι εκτελούσε από την περιφέρεια.

Ο άσος της Εφές έκανε το 54-56 στο 32΄, στο 35΄ ο Ολυμπιακός πέρασε με 65-58 τρέχοντας επί μέρους σκορ 11-2, αλλά με τρίποντα των Ερτέλ και Γκρέιντζερ η αντίπαλός του μείωσε γρήγορα σε 65-64 κι ο Μπράουν ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 για το 65-67 στο 37΄.

Ο Πρίντεζης σκόραρε για το 71-69 στα 1:39 πριν τη λήξη, αλλά τα καλάθια των Γκρέιντζερ - Κερκ («σκοτωμένο» το δεύτερο) έφεραν το 71-73, κι αφού μεσολάβησαν δύο άστοχες βολές του Πρίντεζη. Παπανικολάου και Κερκ δεν βρήκαν στόχο, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκριν στα 8΄΄ πριν το τέλος αλλά το τρίποντο βρήκε σίδερο και τα υπόλοιπα είναι ήδη ιστορία...

Η Ρεάλ την... πάτησε όπως ο Ολυμπιακός απόψε, καθώς δεν έλαβε το μήνυμα από τον πρώτο αγώνα. Η Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ άλωσε το «Παλάθιος ντε λος Ντεπόρτες» με 84-80 και αφαίρεσε το πλεονέκτημα έδρας της «βασίλισσας».

Οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι, ψύχραιμοι στα σημεία που έκριναν τον αγώνα κι ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετικό βράδυ τους Γουοναμέικερ (21 πόντοι), Ζίζιτς (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ), και Γουίλμπεκιν, που είχε 17 πόντους με ένα καθοριστικό καλάθι στο φινάλε.

Η Νταρουσάφακα άντεξε στην αντεπίθεση των Ισπανών στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Γιουλ πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του στην τρίτη περίοδο (16 από τους 22 πόντους του, 6 ασίστ), όμως ο εξαιρετικός πλέι μέικερ «σίγησε» στην τέταρτη περίοδο σκοράροντας μόλις 2 πόντους και χάνοντας σχεδόν όλα τα σουτ που επιχείρησε.

Πηγή: Ναυτεμπορική