UEFA: Αναβλήθηκε για σήμερα το Ντόρτμουντ-Μονακό

UEFA: Αναβλήθηκε για σήμερα το Ντόρτμουντ-Μονακό

Την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και στη Μονακό αποφάσισε η UEFA. Το ματς θα διεξαχθεί απόψε στις 19:45.

Ο λόγος της 24ωρης αναβολής του πρώτου προημιτελικού του Champions League έχει να κάνει με την έκρηξη που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, την ώρα που κατευθυνόταν στο γήπεδο η αποστολή των Βεστφαλών.

Όπως μετέδωσε η «Bild» ενώ το πούλμαν με την αποστολή της γερμανικής ομάδας κατευθυνόταν προς το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Ως συνέπεια αυτής έσπασαν αρκετά παράθυρα του οχήματος, ενώ σύμφωνα πάντα με το γερμανικό Μέσο ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ, Μάρκ Μπάρτρα, τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η Ντόρτμουντ επιβεβαίωσε την έκρηξη και τον τραυματισμό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Ισπανού στόπερ. Τονίζει πως άπαντες είναι ασφαλείς και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο γήπεδο.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Καταλανός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπαρτρά, καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό από την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την αποστολή της ομάδας του.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, επιστολή «ανάληψης ευθύνης» βρέθηκε κοντά στο σημείο των εκρήξεων. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο η επιστολή -για το περιεχόμενο της οποία δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες- είναι αυθεντική.
Κατά τις αρχές παραμένουν ακόμη ασαφή τα κίνητρα της επίθεσης.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο ποδοσφαιρικός σύλλογος.

Λίγη ώρα πριν από την αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό για το Champions League, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές σε δύο σημεία, σύμφωνα με παράγοντες της γερμανικής ομάδας.

Το λεωφορείο με την αποστολή της Ντόρτμουντ είχε μόλις αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι ποδοσφαιριστές και κατευθυνόταν προς το γήπεδο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση.

Ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είναι καλά στην υγεία τους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

Όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση

Πηγή: Ναυτεμπορική