Champions League, Europa League, οι κληρώσεις

Champions League, Europa League, οι κληρώσεις

Δύο... πρόωρους τελικούς ανέδειξε η σημερινή κλήρωση των προημιτελικών του Champions League.

Η κληρωτίδα στην ελβετική Νιόν είχε πολλά... κέφια και ανέδειξε στην φάση των «8» μεγάλα παιχνίδια. Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους Μπαρτσελόνα είναι τα παιχνίδια που «κλέβουν την παράσταση», ενώ στα άλλα δύο ματς θα συναντηθούν, Ατλέτικο Μαδρίτης-Λέστερ και Ντόρτμουντ-Μονακό.

Από τα δύο μεγάλα ντέρμπι οι ομάδες που θα προκριθούν θα αποκτήσουν τεράστιο προβάδισμα για να φτάσουν στον τελικό, εκτός κι αν κληρωθούν μεταξύ τους στην ημιτελική σειρά. Εξυπακούεται ότι είναι τέτοια η ποιότητα των 4 ομάδων, που ασφαλή προγνωστικά δε μπορούν να γίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρλο Αντσελότι, ως προπονητής της Μπάγερν, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ, με την οποία έχει κατακτήσει το τελευταίο του τρόπαιο στο Champions League, ενώ το Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα αποτελεί επανάληψη του προπέρσινου τελικού, όπου οι Καταλανοί πανηγύρισαν με 3-1.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 11 και 12 Απριλίου και οι ρεβάνς 18 και 19 του ίδιου μήνα. Θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Απριλίου για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών, που θα γίνουν 2-3 και 9-10 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου.

Δύο πολύ σπουδαία ματς που δεν χωρούν προγνωστικά κι άλλα τόσα που έχουν φαβορί, ανέδειξε η σημερινή κλήρωση των προημιτελικών του Europa League.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα σε Λιόν και Μπεσίκτας, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άγιαξ και στη Σάλκε.

Από κει και πέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Άντερλεχτ, όπως και η Θέλτα που θα παίξει με τη Γκενκ, την πιο «αδύναμη» ίσως ομάδα που συμμετέχει στους «8» της διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια: Άντερλεχτ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Θέλτα-Γκενκ, Άγιαξ-Σάλκε και Λιόν-Μπεσίκτας. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 13 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 20 του ίδιου μήνα.

Στις 21 Απριλίου θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη στις 24 Μαΐου.

Πηγή: Ναυτεμπορική