Euroleague, νίκη Ολυμπιακού, ήττα Ρεάλ

Euroleague, νίκη Ολυμπιακού, ήττα Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Ισραήλ, νίκησε με 82-71 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και, πλέον, «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague.

Απρόσμενη ήττα από τη Γαλατασαράι με 84-87 γνώρισε στην Πόλη η Ρεάλ Μαδρίτης και, πλέον, η «βασίλισσα» μπαίνει σε μπελάδες όσον αφορά την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Οι Τούρκοι πήγαν να χάσουν ένα... δικό τους ματς, καθώς προηγήθηκαν ακόμη και με 18 πόντους στο 29΄ (73-55), ωστόσο, οι Ισπανοί «πάτησαν το γκάζι» και μείωσαν σε 80-84.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και γνώρισε την 6η ήττα στη διοργάνωση (έχει 18 νίκες), βάζοντας πλέον για τα καλά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον Ολυμπιακό σε περίπτωση νίκης επί της Μακάμπι.

Σε άλλο σημερινό ματς η Φενέρμπαχτσε επικράτησε στο Κάουνας της Ζαλγκίρις με 76-67 και διατήρησε το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της για την 4η θέση.

Με... όπλο την καυτή του έδρα ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε εύκολα με 74-60 της Μπάμπεργκ και παραμένει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της 5ης θέσης στην κανονική περίοδο της Euroleague (14-10 το ρεκόρ των Σέρβων).

Πηγή: Ναυτεμπορική