Ισοπαλία ο Ολυμπιακός με τους Τούρκους

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Ολυμπιακός και Οσμανλίσπορ, καθώς η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη τελείωσε 0-0 και η πρόκριση στους «16» του Europa League θα παιχτεί στην Τουρκία.

Σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από την εδαφική υπεροχή που είχαν δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την άμυνα της Οσμανλίσπορ.

Πέρα από 3-4 σουτ που έκαναν οι γηπεδούχοι και που βρήκαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των Τούρκων, ο Ολυμπιακός δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ που μπορεί να τον στείλει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κλειδί στο ματς η αποβολή του Βιάνα στο 75΄, σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός πίεζε πάρα πολύ την άμυνα της Οσμανλίσπορ. Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συνοχή τους, παρ΄ όλα αυτά δεν κινδύνευσαν και θα τα παίξουν όλα για όλα την προσεχή Πέμπτη στην Άγκυρα.

Τα πέντε τελευταία λεπτά ήταν αυτό που αξίζει να θυμάται κανείς από το πρώτο 45λεπτο. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για το γκολ και την Οσμανλίσπορ να αμύνεται και να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Για 40 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή ανάπτυξη, μιας και ο Φορτούνης δεν φάνηκε καθόλου και ο Μάρτινς ήταν απελπιστικά μόνος του, ο Καρντόσο δεν τροφοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα όλες οι επιθετικές προσπάθειές τους να σταματούν έξω από την περιοχή.

Κάπως φάνηκε περισσότερο στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να απειλήσει δύο φορές με τους Μποτία και Καρντόσο τα σουτ των οποίων στο 41΄ και 42΄ βρήκαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των Τούρκων. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 43΄ με τον Εντιαγέ, αλλά την τελευταία στιγμή παρενεβλήθη ο Μποτία και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, είχε δύο καλά σουτ με τους Σεμπά και Μάρτινς στο ξεκίνημα της επανάληψης που απόκρουσε ο Κασερμάρσκας, αλλά το πρόβλημά του στην οργάνωση του παιχνιδιού ήταν εμφανές.

Στο 74΄, μάλιστα, οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιάνα με απευθείας κόκκινη και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης προσπάθησαν περισσότερο να μη δεχτούν γκολ, από το να επιτεθούν μαζικά.

Πηγή: Nαυτεμπορική