Euroleague: Νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟ

Euroleague: Νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟ

Εύκολο έργο είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία διέλυσε με 101-64 στη ρωσική πρωτεύουσα και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 12-5, ξεσπώντας στους Ιταλούς (4-13) για τις τρεις συνεχείς ήττες.

Η Ρεάλ ζορίστηκε πολύ από τη βελτιωμένη Μακάμπι και κατόρθωσε μόλις στο τέλος να κάμψει την αντίσταση των Ισραηλινών στη Μαδρίτη, επικρατώντας 80-75 και παραμένοντας στη δεύτερη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό.

Η «βασίλισσα» του Πάμπλο Λάσο μετρά επίσης 12 νίκες σε 17 αγώνε, ενώ η «ομάδα του λαού» βρίσκεται στο 6-11 και απέχει πολύ από την πρώτη οκτάδα.

Η Γαλατασαράι, τέλος, νίκησε στην Κωνσταντινούπολη της Ζαλγκίρις Κάουνας με 87-79 και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 5-12, ενώ οι Λιθουανοί είναι στο 6-11

Ο Παναθηναϊκός και η Αναντολού Εφές διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να κάνουν θρίλερ τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στον πρώτο γύρο ο αγώνας της Πόλης είχε κριθεί ύστερα από δύο παρατάσεις υπέρ των Τούρκων, απόψε χρειάστηκε μία για να φτάσει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο 92-81, αφού προηγουμένως είχε ακολουθήσει τη διαδρομή παράδεισος-κόλαση-παράδεισος.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν τη δέκατη νίκη σε 17 αγώνες στην Ευρωλίγκα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σε ένατη ήττα και υποχώρηση στην κατάταξη, ενώ έφτασαν τη Φενέρμπαχτσε, που τους περιμένει την επόμενη αγωνιστική.

Ήρωας του Παναθηναϊκού ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που με 5/5 βολές στα τελευταία 9.8΄΄ της κανονικής διάρκειας έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, για να «καθαρίσουν» τότε ο Κέι Σι Ρίβερς (συνολικά 23 πόντοι με 5 τρίποντα) και ο Κένι Γκάμπριελ (10 πόντοι με 3 τρίποντα).

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός πως απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης στα ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 43 έναντι 37.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 21-13 στο 10΄ και 38-32 στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μισό η Εφές ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο ισόπαλη του Παναθηναϊκού 50-50.

Όλη η ουσία του αγώνα συμπυκνώθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Ρίβερς με τρίποντο στο 1΄06΄΄ έγραψε το 65-63, αλλά η άμεση απάντηση του Ερτέλ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, καθώς έγραψε το 65-66 στα 43.7΄΄ και ο Μπράουν το 65-68 στα 11.8΄΄.

Από εκείνο το σημείο άρχισαν τα... μαγικά: ο Τζέιμς με 2/2 βολές, στα 9.6΄΄, μείωσε σε 67-68, ο Μπράουν με τον ίδιο τρόπο έκανε το 67-70 στα 7΄΄, για να κάνουν φάουλ οι Τούρκοι σε προσπάθεια τριών πόντων του Τζέιμς (!), ο οποίος με 3/3 έστειλε ένα χαμένο παιχνίδι στην ελπίδα της παράτασης, με τη γνωστή κατάληξη.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική από τις φιλοξενούμενες ομάδες που νίκησε τους αγώνες της Πέμπτης, για τη 17η ημέρα της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 69-67 από τη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και... προελαύνουν στη διοργάνωση, την ώρα που άλλοι αντίπαλοί τους στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα έχασαν.

Η Μπασκόνια υπέκυψε στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ, από την οποία ηττήθηκε με 98-89 και «έπεσε» στο 11-8, με τους Τούρκους να κάνουν το 9-8 και να κερδίζουν έδαφος στη μάχη για την οκτάδα.

Ήττα στο Βελιγράδι και για τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Ερυρό Αστέρα, με 75-73. Οι Τούρκοι υποχώρησαν στο 10-7 και χάνουν συνεχώς έδαφος, ενώ οι Σέρβοι έφτασαν στο 9-8.

Η Ούνιξ (7-10), τέλος, «φρέναρε» την φορμαρισμένη Μπάμπεργκ (7-10) του Αντρέα Τρινκιέρι επικρατώντας στο Καζάν με 63-58 και την έφτασε στην κατάταξη.

Πηγή: Ναυτεμπορική