Παγκόσμια πρωτιά, 67χρονη γέννησε το παιδί της κόρης της

Παγκόσμια πρωτιά, 67χρονη γέννησε το παιδί της κόρης της

Τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο έκανε η εξωσωματική γονιμοποίηση με παρένθετη μητέρα μια 67χρονη γιαγιά, η οποία γέννησε το παιδί της κόρης και συγχρόνως το εγγόνι της.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση και η εμβρυομεταφορά πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την αρμόδια δικαστική αρχή και έτσι στις 20 Δεκεμβρίου, η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι 1,020 kg στην 31η εβδομάδα.

Δέχθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα γιατί η κόρη της αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο, για το συγκεκριμένο νόσημα της κόρης. Η διαδικασία διεξήχθη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, Διευθυντή της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και την ομάδα του, και ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική ΓΑΙΑ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων.
Ο Δρ. Πάντος τόνισε ότι το περιστατικό αυτό αποτέλεσε μία ακόμη μεγάλη επιστημονική πρόκληση και ένα ακόμη σύνορο που θέλησε να ξεπεράσει η επιστημονική ομάδα, ενώ ο Πρόεδρος των ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης είπε ότι αυτό ιατρικό επίτευγμα αναδεικνύει το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Eλλήνων γιατρών οι οποίοι πρωτοπορούν παγκοσμίως.

«Ειδικά στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η χώρα μας έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική καθώς πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο έγιναν γονείς με τη βοήθεια των Eλλήνων επιστημόνων. Η αξιόλογη αυτή δυναμική πρέπει να αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: Ναυτεμπορική