Πέθανε ο Max Werner τραγουδιστής των Kayak

Ο Max Werner (29 Δεκεμβρίου 1953 – 9 Απριλίου 2024) ήταν Ολλανδός τραγουδιστής, μουσικός και ντράμερ. Ήταν ο τραγουδιστής και ο ντράμερ  του προοδευτικού ροκ συγκροτήματος Kayak.

Ο Βέρνερ γεννήθηκε στο Χίλβερσομ. Το 1972, ο Βέρνερ συνίδρυσε το συγκρότημα μαζί με τον πληκτρίστα Ton Scherpenzeel, τον κιθαρίστα Johan Slager και τον ντράμερ Pim Koopman. Τραγούδησε κύρια φωνητικά (και έπαιξε mellotron) στα πρώτα πέντε άλμπουμ του Kayak. Αργότερα μεταπήδησε στα ντραμς μέχρι που το συγκρότημα χωρίστηκε το 1982. Το 1999 επέστρεψε ως τραγουδιστής για το άλμπουμ Close to the Fire. Μετά από μια σύντομη περιοδεία το 2000, αναγκάστηκε να φύγει ξανά λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Βέρνερ ηχογράφησε επίσης τέσσερα σόλο άλμπουμ. Τον Μάιο του 1981, σημείωσε ένα επιτυχημένο σινγκλ με το "Rain in May", το οποίο έφτασε στο Νο. 6 στην Ολλανδία και είχε τεράστια επιτυχία και σε ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το τραγούδι έφτασε επίσης στο Νο. 74 στα αμερικανικά τσαρτ Billboard Hot 100. Τον Σεπτέμβριο του 1981, το τραγούδι έφτασε στο Νο. 2 της Γερμανίας. 

Video Url

 

Video Url