Δημιουργία playlists βάσει Τεχνητής Νοημοσύνης από την Amazon

Η Amazon Web Services θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Με το Maestro, η Amazon Music μπαίνει στη νέα εποχή της δημιουργίας λιστών μουσικής

Η νέα λειτουργία Maestro είναι ήδη διαθέσιμη σε Beta μορφή, σε αρκετούς πελάτες της Amazon Music στις ΗΠΑ. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να δημιουργούν λίστες αναπαραγωγής τραγουδιών (playlists), βάσει της διάθεσης τους. Θα μοιράζονται τα συναισθήματα τους, η εφαρμογή θα αντιλαμβάνεται τη διάθεση τους, ενώ σημαντικό ρόλο πρόκειται να παίξουν τα emojis που θα καταχωρούν οι χρήστες. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έτσι, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει έτοιμη μια playlist που θα βασίζεται σε emojis και συνδυασμό λέξεων και δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την Amazon είναι απαραίτητη η beta έκδοση στην αρχή, καθώς δε θα γίνουν όλα σωστά την πρώτη φορά. Σύμφωνα με το σεχετικό Δελτίο Τύπου, υπάρχει επίσης σύστημα για την προληπτικό αποκλεισμό προσβλητικής γλώσσας και ακατάλληλων προτροπών. Η νέα αυτή λειτουργία θα μπορεί να δημιουργεί playlists βάσει μιας εντολής όπως "τι θα άκουγα αν μάθαινα ότι οι φίλοι μου κανόνισαν να βγουν και δεν μου είπαν", ή ακόμα και "μουσική που συνόδευε τις προσωπικές στιγμές των παππούδων μου".

Το Amazon Music Maestro κυκλοφορεί σε έκδοση beta σε ένα υποσύνολο πελατών Free, Prime και Unlimited Amazon Music τόσο για iOS όσο και για Android. Οι συνδρομητές του Amazon Music Unlimited μπορούν να ακούσουν τις λίστες αναπαραγωγής τους αμέσως και να τις αποθηκεύσουν για αργότερα, ενώ τα μέλη Prime και οι πελάτες που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, λαμβάνουν προεπισκοπήσεις μόνο 30 δευτερολέπτων ενός playlist, πριν την αποθήκευση.

 

 

Tags